Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda, Antalya Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Cilavdaroğlu, İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Osman Can Yenice ve Kamu Denetçiliği Kurumu Genel Sekreteri İbrahim Kılınç sunum yaptı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Kepez Belediyesi ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, Türkiye'de ihtisas fuarlarının uzun soluklu ve sürekli yapmasının mümkün olmadığına değinerek, “Türkiye'de belediyecilik ve şehircilikle ilgili birçok fuar deneniyor. Bu fuarlar içerisinde TBB ve AKBB'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı, 8 yılda elde ettiği tecrübe ve birikimle çok ayrıcalıklı bir yerde bulunuyor" dedi.

SADECE FUAR DEĞİL, BİLGİLENDİRME DE VAR

Fuarın ve sempozyumun tecrübelerin paylaşılmasına ve fikirlerin harmanlanmasına vesile olduğuna işaret eden Başkan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belediyelerimizin yeni teknolojileri görmeleri ve bu teknolojinin şehirlerine yakışacağını hayal etmeleri bu fuarın önemli amaçlarından bir tanesi. Belediyelerle, tedarikçilerini aynı ortamda buluşturan güzel bir fuara ev sahipliği yapıyoruz. Bu fuarı sadece bir fuar olarak düşünmedik. Fuarın bunun ötesinde seminerlerle bir anlam yüklediğimiz bir buluşma ortamı olsun istedik. 3 gün sürecek seminerle şehirle, yerel yönetim mevzuatıyla ilgili farklı şeyleri paylaşalım istedik. Karşılıklı etkileşim alanlarının oluşturulmasını arzu ettik. Bu sempozyum da böyle bir düşüncenin amaçlanmasıyla ortaya çıkmıştır."

FUAR BELEDİYELERE IŞIK TUTUYOR

Hakan Tütüncü, her şeyin ışık hızında ilerlediğine işaret ederek, “Dünya ışık hızında dönüyor. Teknolojiler çok kısa bir süre sonra yerini daha yeni teknolojilere bırakıyor. Değişim ve dönüşümün ışık hızında olduğu bir dönemin içerisinde geçtiğimiz bugünlerde, şehirler olarak kendimizi sürekli yenilememiz gerekiyor. Adeta kedimizle yarıştığımız şehircilik hamlelerini bir de bu açıdan ele aldığımızda daha çok yeni fikirlere, düşüncelere ve yeni enerjilere ihtiyaç duyuyoruz. Bu anlamda da fuarın ve sempozyumun belediyecilere, belediye başkanlarına ışık tutmasını hedefliyoruz" dedi.

FUARDA İSTİŞARE VE DOSTLUK VAR

Fuarın dostluk köprülerinin kurulmasına vesile olduğunu kaydeden Başkan Hakan Tütüncü, "Fuar, Türkiye'nin dört bir tarafından gelen belediye başkanlarının, bürokratların birbirlerini tanımamaları, birbirleriyle istişarede bulunmaları ve aynı ortamı paylaşmaları adına çok anlamlı oluyor. Fuar ile Türkiye'nin dört yanından gelen belediyeler arasında dostluk köprüsü kurmuş oluyoruz" diye konuştu.