p>Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’nın ilk gününde Antalya’ya ilginin son derece yüksek olduğunu belirterek, “Antalya, tüm yaşanan tartışmalara rağmen kitle turizminde dünyanın en iddialı bölgesi olduğu bu fuarda da gördük. Ancak turizmi 12 aya yaymak istiyorsak Kaleiçi gibi değişik cazibe noktalarını bir ürüne dönüştürmeye ihtiyacımız var. Muratpaşa olarak biz de bunu yapmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

\ \ \ \

Muratpaşa Belediyesi, 12 Mart Pazar gününe kadar devam edecek dünyanın en önemli turizm ve seyahat fuarı ITB Berlin’de Belediye Başkanı Ümit Uysal’la birlikte 6 kişilik bir heyetle yer alıyor. Fuarın gerçekleştirildiği Messe Berlin’de 45 metrekarelik alanda Kaleiçi konseptli bir çalışma yapan Muratpaşa’nın standında eski Antalya\\\\\\\'da kenti çevreleyen surlar üzerindeki anıtsal kapılardan biri olan Üçkapılar, UNESCO Dünya Kültür Miras Geçici Listesi’ne kabul edilen Yivli Minare ve Kaleiçi Konağı replikaları yer alıyor. Stantta ayrıca Anadolu topraklarının ilk kadın belediye başkanı “Perge’nin Kızı” Plancia Magna heykeli de bulunuyor.

\ \ \ \

Başkan Uysal’ın konukları

\ \ \ \

ITB Berlin’in ilk gününde Başkan Uysal, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu başta olmak üzere Ukrayna gibi ülkelerin turizm bürokratları, turizm sektörünün önemli isimlerini ve alanında uzman yerli ve yabancı gazetecileri ağırladı.

\ \ \ \

Ciddi bir iletişim var

\ \ \ \

Başkan Uysal, Muratpaşa Belediyesi olarak ITB Berlin’e 3’üncü kez katıldıklarını belirterek, Muratpaşa standının fuardaki en efektif ve en güçlü stantlardan bir tanesi olduğunu söyledi. Fuarının ilk gününde ilginin son derece yüksek olduğunu ve güzel bir atmosfer bulunduğunu aktaran Başkan Uysal, “Turizm sektörünün profesyonelleriyle yaptığımız görüşmeler ışığında çok iyi diyaloglar var. Fuar bir takım siyasi tartışmaların gölgesinde gerçekleşiyor. Negatif algılar var ancak ciddi bir iletişim ve görüşme var. Gözlemlerimiz ve yaptığımız görüşmeler bağlamında burada kurulan temasların kontrata dönüşmesi Moskova Fuarı’na kalacak. Ancak şunu net olarak ifade edebiliriz, ‘Kimse gelmedi, standa kimse uğramadı’ diyen yok.”

\ \ \ \

Antalya rakipsiz

\ \ \ \

Antalya’nın hem hesaplı hem de kaliteli bir turizm hizmeti vermesi dolayısıyla hala kitle turizminde dünyanın en iddialı bölgelerinin başında geldiğinin altını çizen Başkan Uysal, ancak sektörün günlük siyasi tartışmalardan etkilenmeden yoluna devam edebilmesi için sunduğu turizmini çeşitlendirmesi gerektiğini kaydetti.

\ \ \ \

Muratpaşa’nın farkı

\ \ \ \

Muratpaşa Belediyesi olarak destinasyon tanıtımını önceliğine aldığını belirten Başkan Uysal, “Kaleiçi’ni gerek yurtiçi gerekse yurtdışı turizm fuarlarında tanıtmaya çalışıyoruz. Eğer Kaleiçi gibi değişik cazibe noktalarını bir ürüne dönüştürür ve dünyaya tanıtırsak 12 ay süren bir turizm hareketliliği sağlarız. Böylece sunulan hizmetin yapısı daha kapsayıcı hale gelir, dinlenme yanında merak gibi diğer duygularla yapılan bir turizm hareketliliğinin de Antalya merkezi olabilir. Muratpaşa olarak biz de bunu yapmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

\ \