p>Alanya Ticaret ve Sanayi Odası, Eylül ayı olağan meclis toplantısı bugün ALTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Açılış, yoklama ve mazeretlerin bildirilmesinin ardından yönetim kurulu faaliyetleri ALTSO Başkanı Mehmet Şahin tarafından meclis üyelerine aktarıldı.
ŞAHİN: “ŞEHİT AİLELERİNE 10 BİN TL BAĞIŞ YAPTIK”
Artan terör olaylarının tüm yurtta ortak bir tepkiye yol açtığına değinen Başkan Şahin, “İnsanlık dışı saldırılarda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza, askerimize ve polislerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyor, yaralılara da acil şifalar temenni ediyorum. Babalarını, eşlerini, çocuklarını kaybeden analarımıza ve evlatlarımıza yanlarında olduğumuzu göstermek, onlara bir nebze olsun destek olabilmek adına ALTSO Yönetim Kurulu olarak Alanya’da defnedilen kahraman şehitlerimiz İbrahim Halil Aksoy ve Abdullah Ümit Sercan için Mardin Valiliği tarafından başlatılan kampanyaya 10 Bin TL bağış yaparak bu konuda bir farkındalık oluşturmaya çalıştık. Umarız tüm kişi ve kurumlar da ellerinden geldiğince bu tür faaliyetlere destek olurlar” dedi.
ŞAHİN: “KÜÇÜK ESNAFIN BÜYÜK DERDİNE ORTAK OLALIM”
ALTSO üyelerinin ekonomik durumu konusunda her türlü çalışmaya göreve geldikleri günden bu yana yaptıklarını belirten Başkan Şahin, “Küçük esnafımızı korumak ve onlara destek olmak adına ilkini geçtiğimiz yıl yaptığımız ‘Kırtasiye, Kırtasiyeciden Alınır’ sloganı ile düzenlediğimiz kampanyamızı bu sene daha da genişlettik. Bu kapsamda bütün sektörleri kapsayacak şekilde bir farkındalık oluşturmak amacıyla, ‘Küçük Esnafın Büyük Derdine Ortak Olalım’ sloganıyla yeni bir kampanya başlattık. Dün itibariyle billboardlarda görseli yer alan kampanyamız, yarından itibaren de belirle bölgelerdeki refüjlerde yer alacak” dedi.
ŞAHİN: “SİGORTA PRİMİNİ DEVLET KARŞILAYACAK”
Turizm sektöründe beklenen müjdenin geldiğini vurgulayan Başkan Şahin, “Son gelişmeler turizm sektörü açısından bir müjde niteliği taşıyor. Bu konuda büyük çabalar sarf ettik. Artık, kış aylarında turizm sektöründe çalışan kişilerin sigortasını işletmeciler kendileri ödemeyecek, devlet karşılayacak. Bu sayede ölü sezonda işletmecilerin üzerindeki yük bir nebze olsun hafifleyecek” dedi.
Başkan Şahin ayrıca, ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu, ALTSO Akademi’nin eğitim çalışmaları başta olmak üzere çeşitli konularda meclis üyelerine bilgiler verdi.