p>Alanya Belediyesi’nin 2016, 2017 ve 2018 yıllarına ait tahmini bütçesi bugün yapılan Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Meclis Üyelerinin oybirliği ile kabul edildi. Başkan Yücel, tüm meclis üyelerine destekleri için teşekkür etti.
KOMİSYON KARARLARI OYBİRLİĞİ İLE GEÇTİ
Alanya Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Adem Murat Yücel Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, CHP Alanya İlçe Başkanı Şengül Yeşildal ve partililer de misafir olarak katıldı.
Toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlı Komisyonu, Meydan, Cadde, Sokak, Park, Tesis ve Benzeri Ad Verme Komisyonu’ndan gelen kararlar görüşülerek oylandı. Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen 2016 Mali Yılı harç ve ücret tarifleri görüşülerek karara bağlandı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun kültür varlığı olarak tescillenen taşınmaz kültür varlıklarının imar planına işlenmesi talebi oybirliği ile kabul edildi.
2016 YILI TAHMİNİ BÜTÇESİ 280 MİLYON
Plan Bütçe Komisyonu Kararlarında Alanya Belediyesi’nin 3 yıllık tahmini bütçesi de görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi. Alanya Belediyesi 2016 Mali Yılı Tahmini gelir-gider Bütçesi  280 Milyon TL. olarak belirlenirken, bunu izleyen iki yılın bütçeleri ise 2017 yılı 290 milyon, 2018 yılı 300 milyon TL. olarak oy birliği ile karara bağlandı.
SAĞLIĞA DESTEK
Alanya Belediyesi\'ne ait Kızlar Pınarı Mahallesi’nde bulunan Zühtiye Sabri Hatipoğlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak kullanılan binanın, Alanya Devlet Hastanesi’ne bağlı ek hizmet binası olarak değerlendirilmek üzere Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne 10 yıllığına tahsis edilmesi için protokol yapılmasına karar verildi.
ŞEHİDİMİZİN İSMİ PARKA VERİLDİ
Geçtiğimiz ay Mardin’in Dargeçit İlçesi’nde şehit olan Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy’un ismi Kızlarpınarı Mahallesi’ndeki İslam Deresi Sokak’ta bulunan bir parka verildi. Meydan, Cadde, Sokak, Park, Tesis ve Benzeri Ad Verme Komisyon’undan gelen karar oybirliği ile kabul edilerek park “Şehit  İbrahim Halil Aksoy” parkı adını aldı.
Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda da Mardin’in Midyat ilçesinde şehit olan polis memuru Abdullah Ümit Sercan’ın ismi oy birliğiyle Güllerpınarı Mahallesi’ndeki bir parka verilmişti.