p>Başbakan Binali Yıldırım, Rusya Başbakan’ı Medvedev ile telefon görüşmesinde bulundu. Telefon görüşmesinde Rusya Başbakan’ı, tarım ürünlerini ihracat kararnamesinin imzalandığını bildirdi. Görüşmede yarın Moskova\\\\\\\'da yapılacak Erdoğan-Putin görüşmesi ele alındı.

\ \ \ \

Yapılan görüşmeden sonra açıklamalarda şöyle denildi: \\\\\\\"Görüşmede taraflar, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin yeniden gelişmesinden duyulan memnuniyeti ifade ederek, bu doğrultuda ticaret, ulaştırma, tarım ve taşımacılık konularının yanı sıra gümrük, enerji ve vize rejimine ilişkin gündem maddelerini ele almıştır. Rusya Başbakanı Medvedev, bazı tarım ürünlerinin ülkemizden Rusya\\\\\\\'ya ihracatına imkan tanıyan bir kararnameyi az evvel imzaladığını ifade etmiştir.\\\\\\\"

\ \ \ \

\\\\\\\"ÜRETİCİ RAHATLAYACAK”

\ \ \ \

Rusya Başbakanı Medvedev\\\\\\\'in bu müjdesi Alanyalı çiftçilerin yüzlerini güldürdü. Alanya Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Musluoğlu, \\\\\\\"Rusya\\\\\\\'nın tarım ürününe dönük yasağı kaldırması sevindirici. Bu yasağın kalkmasıyla Alanyalı üreticilerin geleceği parlak demektir\\\\\\\" dedi.

\ \ \ \

Musluoğlu, \\\\\\\"Rusya Hükümeti, domates ve salatalık ürününe dönük yasağı kaldırması bizi mutlu etti. Çünkü domates ve salatalık üreticilerine dönük yasak vardı. Domates ve salatalık üretimi yapan çiftçilerimizin bir anlamda sıkıntılarını çözer. Çünkü üretim sezonunun kapanmasına üç aylık süre var ve bu üç aylık sürede eldeki üründe ihracaat edilmiş olur. Bugüne kadar Rusya ile iyi ilişkiler kurulması ve ihracatın kalkmasına dönük çalışmalar yapan ve bunda başarılı olan Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu\\\\\\\'na teşekkür ediyorum\\\\\\\" diye konuştu.

\ \