p>Antalya Büyükşehir Belediyesi, 14 ilçedeki öğrenci, personel ve ücretsiz müşteri servis taşımacılığı yapan araçlara tahdit getiriyor. Fiilen servis taşımacılığı yapan araçlara verilecek tahdit ile korsan servisçiliğin de önüne geçilecek. Tahditli plaka için başvurular 1 Şubat-30 Mart 2016 tarihleri arasında Büyükşehir’in ilçe hizmet birimlerine yapılacak.
Antalya merkezi ve ilçeler arası uygulama bütünlüğünün sağlanması, servis taşımacılığının geliştirilmesi ve disiplin altına alınması, denetimin etkin ve verimli yapılması, korsan taşımacılığın önüne geçilmesi amacıyla İbradı, Elmalı, Demre, Finike, Kaş, Kumluca, Gazipaşa, Alanya, Gündoğmuş, Kemer, Korkuteli, Manavgat, Serik’te öğrenci, personel ve ücretsiz müşteri servis taşımacılığında bulunan araçlara tahdit getiriliyor.
BAŞVURULAR İLÇE HİZMET BİRİMLERİNE 
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, C plakalı araçlara tahdit getirilmesi sürecinin usul, esas ve şartlarının belirlendiği UKOME Genel Kurul Kararı kapsamında; ilçelerdeki servis taşımacıları tahditli plaka almak için başvurularını 1 Şubat 2016-30 Mart 2016 tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi’nin İlçe Hizmet Birimi Şube Müdürlüklerine yapacak.
Tahdit kapsamı, isteklilerde aranacak şartlar, başvuru şekli ve sürecine ilişkin detaylı tüm bilgiler, başvuru tarihlerinden önce İlçe Hizmet Birimi Şube Müdürlükleri ilan panolarında ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sitesi www.antalya.bel.tr adresinde yayınlanacak.