p>AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, partisinin 25'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ni Antalya'da başarıyla tamamlayarak birinci parti olduğunu bildirdi. Sümer, yaptığı yazılı açıklamada, seçim başarısının partisinin teşkilatlarına ait olduğunu belirtti. "Antalya'da AK Parti, 2015 genel seçimlerini başarıyla tamamlayarak ipi birinci parti olarak göğüslemiştir" ifadesini kullanan Sümer, şunları kaydetti: "Bu sonuç, teşkilatlarımızın, ilçe başkanlarımızın, il ve ilçe kadın ve gençlik kollarımızın, sandık görevlilerimizin ve mahalle temsilcilerimizin hepsinin başarısıdır. 2014 yerel seçimleri ile 2015 genel seçimleri sonuçlarını karşılaştırdığımızda, Antalya'da 10 ilçedeki birinciliğimizi bu seçimde 16 ilçeye yükselttiğimiz açık bir şekilde görülecektir. 2014 seçimlerinde birinci olamadığımız Alanya, Manavgat, İbradı, Finike, Korkuteli ve Döşemealtı ilçelerinde de AK Parti birinciliğe yükselmiştir. Kemer'de de 260 oy ile ikinci parti olunmuş, Muratpaşa ve Konyaaltı'nda da AK Parti seçimi ikinci olarak tamamlamıştır."

YÜZDE 10 GERİLEME
Sümer, partisinin Antalya'da 19 ilçenin 16'sında birinci parti olmayı başardığının altını çizdi.  2014 yerel seçimlerinde parti oyları olarak değerlendirilen belediye meclisi oy oranının yüzde 33,79 olduğu göz ününde bulundurulduğunda 2014'ten bugüne kadar yüzde 2'lik bir oy artışı sağlandığına işaret eden Sümer, şöyle devam etti:  "Öte yandan Antalya'da AK Parti oyları ile AK Parti'nin Türkiye ortalamaları mukayeseli oy tablosuyla karşılaştırıldığında, Antalya olarak partimizin Türkiye oy ortalamasına her seçimde daha da yaklaştığı net bir şekilde görülmektedir. 2002'de Türkiye genelinde yüzde 35 oy alan AK Parti, Antalya'da bunun yüzde 14 gerisinde kalarak, yüzde 21'lik bir oy oranına sahip olmuştu. 2007'de ise Türkiye genelinde yüzde 47 oy oranı söz konusuyken, Antalya'da yüzde 37'lik bir oy oranı ile Türkiye ortalamasının yüzde 10 gerisinde seçimi tamamlamıştır. Yine aynı şekilde 2011 genel seçimlerinde de Antalya yüzde 39'luk bir oy oranı ile yüzde 49'luk Türkiye oranının yüzde 10 gerisinde kalmıştır. Ancak bu seçimde Türkiye ortalamasına Antalya olarak daha da yaklaştığımız ve ilk kez Türkiye ortalamasından sadece yüzde 5 geride kalınması söz konusu olmuştur."
TEŞEKKÜR EDİYORUM
Rıza Sümer, "Bu başarı, partimizin kuruluşundan bugüne kadar desteği olan il ve ilçe başkanlarımızın, il, ilçe yönetim kurullarımızın, kadın ve gençlik kollarımızın, başkanlarımızın ve mahalle temsilcilerimizin, sandık görevlilerimizin başarısıdır. Antalya'da görev yapan tüm belediye başkanlarımızın, belde ve ilçe belediye başkanlarımızın da başarısı göz ardı edilemez. Hepsine teşekkürlerimizi sunuyorum" değerlendirmesinde bulundu.