Bu memleketin değeriyle oynadınız. İnsanları istediğiniz gibi oynatıyorsunuz. Vatandaşların aklını çeldiniz, yanlış yerlere yönlendirdiniz. Vatandaşın kalbini çalmaya çalıştınız. Memleketin de geleceğiyle oynadınız. Bunların hepsi yetmezmiş gibi şimdi de fakir fukaranın ekmeğiyle oynuyorsunuz. Yazıktır, günahtır. Ekmeğe zam vermeye gücünüz yetmiyor ama gramajını düşürüp, gizli zam yapıyorsunuz. Ekmeğin fiyatını yükseltip, tepki çekmemek için ekmeğin gramajını düşürüyorsunuz. Buna da bir kılıf bulamayınca, 'Ekmek israf oluyor. Gramajını onun için düşürdük' diyor ve ortaya koskoca bir yalan atıyorsunuz. Milletin gözünün içine baka baka yalan söylemeyin. Sokaktaki vatandaş keriz değil. Bizi kuş beyinli mi sanıyorsunuz, yoksa siz oturduğunuz koltuklardan bakınca biz öyle mi görünüyoruz. İnsanların ekmeğiyle oynamak size yakışıyor mu? Eğer ekmeğin gramajını düşürmeden marketlerden aldığınız ekmek sizin evde israf oluyorsa, o zaman ekmeği bir eksik alın. Vatandaşın evinde ekmek israf mı oluyor? Siz insanların evindeki ekmeğin israf olup, olmadığını nereden biliyorsunuz. Bugün evine 3-5 ekmek alıp, yetmeyen milyonlarca yoksul insan var Türkiye'de. Bu kararı alanlara sormak istiyorum. Bu memleketin tüm derdi bitti de bir tek vatandaşların sofrasındaki ekmeğin israf olup, olmadığı mı kaldı? Eğer bir yerde israf varsa, yoksulun sofrasında değil, devletin kurumlarındaki harcamalarda. Bence vatandaşın sofrasındaki ekmekten gözünüzü çekin de devletin kurumlarındaki israfa dikin. Çünkü vatandaş ekmeği kendi parasıyla alıyor ama devletin kurumlarındaki bol keseden harcamalar ise vatandaşın ödediği vergilerle yapılıyor. Sokaktaki vatandaş, cebindeki kuruşun bile hesabını yapıyor ama devlet kurumlarındaki o kadar harcamaların hesabını yapan yok diye biliyorum. Eğer israfı önlemek istiyorsanız devlet kurumları ile lüks otellerdeki israfları önleyin. Yaz döneminde çöpe giden turistik tesislerdeki o yemekler ile Afrika'daki yoksul insanları doyurabilir, onları açlıktan kurtarabiliriz. Binlerce çocuk, Afrika’da açlıktan ölüyor ama kimsenin sesi çıkmıyor. Devlet kurumlarında israf oluyor ama bunu gören yok. Turistik tesislerdeki yemekler çöpe dökülüyor ama Afrika'da açlıktan ölen o çocukları düşünen yok. Kusura bakmayın ama vatandaşın ekmeğiyle oynamayın. İnsanların ekmeğiyle oynarsanız millet de sizin koltuklarınızla oynar.

Vatandaşların ekmeğiyle oynanmasına ses çıkarmayan Türkiye'deki Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın başkanlarının da sessiz kalmasına anlam veremiyorum. O Oda Başkanlarının da amacı 3-5 fırıncının seçimlerde oyunu almak için diğer üyelerin ekmeğiyle oynanmasına nasıl göz yumuyor. Sadece 3-5 fırıncının oyu için geride kalan yüzlerce üyenin ekmeğiyle oynanmasına bir Oda Başkanı nasıl sessiz kalabilir? Bir de bazı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanları, 'İsrafı önlemek için karar aldık' diye açıklama yapıyor. Kusura bakmayın ama sizin o açıklamanın altındaki nedeni de biz çok ama çok iyi biliyoruz.

Vatandaşımın onuru ve şerefi kadar ekmeği de önemlidir. Kimsenin ekmeğiyle kimsenin oynama hakkı yoktur. Bu kararınızdan vazgeçin. Siz bu karardan dönmezseniz vatandaşlarda sandıkta sizden döner o zaman açıkta kalırsınız.