p>Başbakan Davutoğlu, yurt dışında okuyan öğrencilere ilişkin, \"Demiştim ki yurt dışında okuyan gençlerimiz, okumaları esnasında burs ihtiyacı hissettiklerinde lisansa 500, yüksek lisansa 750, doktoraya bin, doktora sonrası için bin 250 Euro burs vereceğiz. Hepsini başlattık. Bir tek lisans öğrencileri vardı, onu da başlatıyoruz.\" şeklinde konuştu.

7 Haziran seçimleri öncesi gurbetçilere verilen 10 taahhüdün 6\'sının gerçekleştiğini belirten Davutoğlu, şunları söyledi:

\"Üçünde yasal düzenleme gereği var, kanunları hazırlandı, gönderildi. İnşallah Meclis açılıp çalışınca, 1 Kasım\'dan sonra hayata geçecek. Birinde de mevzuat düzenlemeleri hızla ilerliyor. Birer birer söyleyeyim. Önce hepinizi ilgilendiren hususlardan başlayarak. Siz bizden Türk Hava Yolları\'ndan aile indirimi talep etmiştiniz öyle mi? Biz de size buraya gelip 3 Mayıs\'ta \'Türk Hava Yolları aile ile seyahat edenlere indirip yapacak\' demiştik öyle mi? Türk Hava Yollarının iki ile dokuz kişi arası yani karı koca seyahat ediyorsa, yanında da bereketli bir aile olup da yedi çocuğu dahi varsa dokuz kişilik aileye yüzde 20 indirim uygulaması başladı. Bugünden itibaren bilet satışları başladı, 1 Kasım\'dan itibaren de uygulama başlayacak. Şimdiden o günler için bilet alanlara indirim yapılmaya başlandı. Allah hayırlı uğurlu etsin.\"

Her yerde anaokulu açacağız, dilimizi yaşatacağız.
Çocuk başına verilen doğum parası verilecek demiştik. Şimdi veriliyor. 263 bin hanım kardeşimize bu çocuk ödemesi yapıldı.

DÖVİZLİ ASKERLİK BEDELİNİN DÜŞMESİ İÇİN YASA
Dövizli askerlik bedelinin düşmesi ile ilgili yasa hazırlandı gönderildi.

PASAPORT HARÇLARI DÜŞECEK 
Seçilme hakkı ile ilgili yasal süreci başlatıyoruz. Pasaport harçları da düşecek.
Türkiye\'de emekli olanlarla Avrupa\'da emekli olanlar arasındaki farklar ortadan kalkacak. Burada meslek lisesinden mezun olan vatandaşların da diploma denkliklerini sağlayacağız.