p>Devletin 13 yıldır ücretsiz dağıttığı ders kitapları gibi Alanya Belediyesi de bu yıl ki eğitim ve öğretim yılında 20 bin adet \"Çevremi koruyorum\" adlı kitap ücretsiz öğrencilere dağıttı. Alanya Belediyesi tarafından 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının ilk gününde ilkokul öğrencilerine ‘Çevremi Koruyorum’ adlı 20 bin kitap ve üzerinde Alanya resmi bulunan yap boz dağıtıldı. 
ALANYA RESİMLİ YAPBOZ DAĞITILDI
Alanya Belediyesi tarafından 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının ilk gününde ilkokul öğrencilerine ‘Çevremi Koruyorum’ adlı 20 bin kitap ve üzerinde Alanya resmi bulunan yap boz dağıtıldı. 2015-2016  Eğitim-öğretim yılı Alanya’da düzenlenen bir dizi etkinliklerle yeni döneme merhaba dedi.
ÇELENK KONULDU
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı önünde bir tören düzenlendi. Törene Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Er, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Günün anlam ve konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Er, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.
BAŞKAN YÜCEL, ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELEREK KİTAP DAĞITTI
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, okulların ilk gününde okulları ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Hacıkura İlkokulu’nda düzenlenen etkinliklere katılan Başkan Yücel’e burada minik öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törenin ardından ilkokul öğrencileri tarafından halk oyunları gösterileri düzenlendi.
TEK GAYE VATAN VE MİLLETE FAYDALI OLMAKTIR
Törende bir konuşma yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yeni eğitim öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı olmasını diledi. Başkan Yücel, “Bizim geleceğimiz ve yarınlarımızsınız. Hem bilgi ve birikim olarak akademik olarak başarılı, hem de tüm ahlaki değerlere sahip, tek gayesi vatanına ve milletine faydalı olmak olan gençler olarak yetişmeniz en büyük temennimizdir. Alanya Belediyesi olarak; siz sevgili öğrencilerimize doğayı korumak, çevremizi temiz tutmak ve geri dönüşüm konularında bilgilendirici kitaplar hazırladık. Birazdan bu kitapların dağıtımını yapacağız. Doğayı seven ve koruyan bireyler, çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakmak için hep birlikte çaba sarf etmeliyiz. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve ailelerimizin yeni eğitim-öğretim yılını kutluyor; yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum’’ dedi.
BEDAVA KİTAP DAĞITTI
Törenin ardından Başkan Yücel, Alanya Belediyesi Proje Koordinasyon Ofisi ve Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü’nce hazırlanan ‘Çevremi Koruyorum’ isimli kitap ile üzerinde Alanya resmi bulunan yap bozları öğrencilere dağıttı.