p>Alanya TED ailesi her yıl olduğu gibi bu yılda yeni eğitim ve öğretim yılına bomba gibi girdi.  TED Alanya Koleji Yerleşkesi’nde 2015-2016 eğitim-öğretim yılı açılışı münasebetiyle gerçekleşen törende 1928’den beri yanan eğitim meşalesi tekrar alevlendirildi.

Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı\'nın okunmasıyla başlayan törende TED Alanya Koleji idarecileri, öğretmenleri, öğrencileri ve çok sayıda öğrenci velisi hazır bulundu. Açılış konuşmasını yapan TED Alanya Koleji Genel Koordinatörü İzzet Akdikmen, yeni bir eğitim-öğretim sezonuna başlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını ifade ederek köklü bir geleneğe sahip olan TED Okullarının daima eğitimde öncü bir konumda olacağına değindi. Akdikmen, bu ayrıcalığı çocuklarımıza tekrar tekrar yaşatmak için büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirterek konuşmasını sonlandırdı.
HER YIL GÜÇLENİYOR
Ortaokul ve Lise Müdürü Kamil Okuroğlu ise yaptığı konuşmasında “Her biri Türk Eğitim Derneği tarafından seçilen ve her geçen yıl güçlenerek büyüyen eğitim kadromuzla, öğrenmeyi zenginleştirecek yenilikçi eğitim teknolojileri uygulamalarımızla, dünya standartlarındaki nitelikli okul kampüsümüzle ve arkamızdaki 87 yıllık Türk Eğitim Derneği birikimiyle bizler; 2015-2016 eğitim-öğretim yılına hazırız. TED Alanya Koleji ailesine mensup olmak önemli bir ayrıcalıktır. Hep birlikte yeniden büyük başarılara imza atmak üzere bir kez daha kanat çırpmaya başlayan yüreklerimiz, eğitim yaşantısının her anında öğrencilerimizin ve ailelerimizin yanında olacaktır.” diyerek kurumdaşlığın önemine dikkat çekti.
YÜKSELMEK, YÜCELMEK VE YENİLİK
Açılış programı İlkokul Müdürü Sevda Metin’in konuşmasıyla devam etti. Sevda Metin, “TED Alanya Kolejini,  bölgesindeki okullardan ayıran en temel nitelik eğitimin üçlü sac ayağını özümsemiş olmasıdır. Bunlar, kültür sanat etkinlikleri, sportif faaliyetler ve akademik başarı için gerekli şartların oluşturulmasıdır. Bu uğurda öğretmenlerimize oldukça önemli görevler düşmektedir. Biz; yazgısı yükselmek, yücelmek ve yenilikleri yakalamak olan kuşakların öğretmenleriyiz.” diyerek TED Alanya Kolejinin misyonuna dikkat çekti.
EĞİTİM ATEŞİ
TED Alanya Koleji ortaokul ve ilkokul öğrencilerinin seslendirdiği şiirlerden sonra Lise Başkanı Özüm Yenen, öğrenciler adına konuşma yaptı. Tören sonunda ise TED’li öğrenciler tarafından meşale yakılarak yeni eğitim-öğretim yılı eğitim ateşi tutuşturulmuş oldu.