Haber - Muammer SOYLU

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, bugün Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) Aylık Olağan Meclis Toplantısı’na katıldı. ALTSO meclis toplantısında Alanya’nın iş adamlarına seslenen Rektör Kalan, dobra açıklamalarda bulundu.

“PARA GERİ GÖNDERİLMİŞ”

Eski Rektör Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın üniversite için gönderilen bütçeyi harcamadığını ve geri gönderdiğini belirten Kalan, “ALKÜ kurulduğun beri neredeyse hiç yol kat etmemiş. 10 fakültemiz var ama 7 tanesinin binası yok. Alanya gibi bir şehirde kurulan bir üniversite ülkemizin en önemli üniversitelerinden birisi olmalıydı. ALKÜ’ye harcanılması için gönderilen para tekrar geri gönderilmiş ve hizmetler yapılmamış.” dedi.

ŞIRNAK’TAN BİLE GERİDEYİZ

Kalan ALKÜ’nün diğer üniversiteler karşısında çok kötü bir durumda olduğunu belirterek, “Türkiye’deki 108 üniversite içerisinde 106’ıncı sıradayız. Hemen üzerimizde Şırnak Üniversitesi var. Durumun vahametini bu rakamlar gözler önüne seriyor. Tıp Fakültemiz için herkes seferber olmuş ancak Türkiye’deki 80 Tıp Fakültesi arasında yapılan sıralamada son sıradayız. Bu sıralamaları Alanya hak etmiyor.” dedi.

“HEDEFİMİZ DAHA İLERİSİ”

ALKÜ’nün gerektiği hizmetleri alabilmesi için çalışacaklarını belirten Kalan, “Ben harcamamız için gönderilen bütçeyi harcarım ve ALKÜ’yü de büyütürüm bundan kimsenin şüphesi olmasın. ALKÜ sıralamalarda zamanla yükselecek. Gayret bizden takdir Allah’tan.” diye konuştu.