Özel Haber - Yüksel SOYLU

Alanya İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen yaz kuran kursları 9 Ağustos Cumartesi günü sona eriyor. Yaz kuran kursu veren camilerden birisi olan Giritlioğlu Mustafa Uğuz Cami’de önümüzdeki hafta sonu ile iyaz kuran kursunu sona erdirecek. Oldukça başarılı olan ve eğitimlerini tamamlayan öğrenciler kapanışa özel bir program düzenlediler.

Cami İmam Hatibi Muhammed Ali Küçük önderliğinde kapanış programı hazırlayan minikler, dün akşam saat 20.30’da muhteşem bir programa imza attılar.

Cami İmam Hatibi Muhammet Ali Küçük tarafından organize edilen programa, yoğun ilgi gösterildi. Ailelerin ve cemaatin büyük ilgi gösterdiği geceye bazı cami imamları da iştirak etti. Alanya Müftü Vekili Murat Demirhan, Oba Arif Ünal Camii İmamı Celal Ceylan, Sinanlar Camii İmamı İsa Ses ve birçok cami imamı ile müezzinler programı izleyenler arasındaydı. Alanya’ya muhteşem eseri kazandıran hayırsever aile Mustafa Uğuz ve çocukları da programı izleyenler arasındaydılar.



30 yakın erkek ve kız öğrencilerin hazırladığı program öğrencilerin yanı sıra ile namaz sureleri ve ilahi okumaları ile devam etti. Özellikle öğrencilerin Mevlevi sema gösterisi büyük bir ilgi ile izlendi.

Alanya İlçe Müftü Vekili Murat Demirhan geceye katılanlara kısa bir konuşma yaptı. Demirhan konuşmasında, “Sevgili misafirler gecemize hoş geldiniz özellikle sizleri tebrik ederim bu kısa bir yaz tatili zamanında çocuklarınızı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin din adamlarına din bilgisi öğrenmek ve geleceğe güzel hizmetler yapmak için en güzel yerdir. Camilerimiz insanların dinini kitabını öğretilen yerlerdir. Şayet zamanında çocuklarımızı bu gibi diyanetin kurslarına göndermiş olsaydık bu hain 15 Temmuz darbesi asla olmazdı. Cami ve yurtlarımızda eğitim alan öğrencilerimiz vatan, bayrak sevgisi kuran sevgisi öğretiliyor. Bu yetişen öğrencilerimiz ülkemize güzel hizmetler yapmak için büyük gayret gösteriyorlar.” dedi.

Giritlioğlu Cami İmamı Muhammet Küçük’de geceye katılan misafirlere teşekkür etti.