Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladığı bir Tebeşirden STEM'e projesi kapsamında Hollanda'ya giden ekipte İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, okul müdürleri ve proje koordinatörleri Melih Eroğlu, Sabit Yılmaz ve 10 okuldan matematik, fen ve teknoloji ile bilişim branşlarından 21 öğretmen yer aldı.

Tebeşirden STEM'e adlı proje 63 bin Euro hibe kazandı. Proje kapsamında Kaşlı eğitimciler Hollanda'nın Amsterdam kentindeki Yunus Emre Kültür Merkezi'nde iki hafta eğitim alacak. Eğitimi Compass Hollandalı akademisyenler ve öğretmenler verecek. İki hafta boyunca Kaşlı eğitimciler Hollanda eğitim sistemi, STEM ve kodlama alanında eğitim alacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, "Eğitimler uygulamalı olarak veriliyor. Yaparak, yaşayarak öğreniyoruz. Proje tamamlandığı zaman Kalkan Ortaokulu'nda kodlama sınıfı oluşturulacak. Öğrencilere eğitim verilecek. Burada eğitim alan öğretmen arkadaşlarımız aynı eğitimi okullarda arkadaşlarına verecek. İki hafta boyunca Hollanda eğitim sistemini inceleyeceğiz. Boş zamanlarımızda kültür gezileri yaparak farklı bir ülkeyi ve kültürü tanımaya çalışacağız" dedi.