Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Çoban, milletimizin 95 yıl önce yaşlısı, genci, çocuğu, kadını ile yediden yetmişe, bütün dünyaya, istiklal ve istikbaline darbe vurulamayacağının dersini verdiğini belirterek, emperyalizmin zorbalığına karşı tek bayrak altında tek bir ülkü ve ilke ekseninde eşsiz tarihi şahlanışını 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin ilanı ile taçlandırdığını söyledi. Çoban, “Bugün, en öldürücü silahları kullanarak maddi manevi varlığımızı işgal ve talan etmek isteyen küresel emperyalizme karşı dünkünden daha donanımlı, daha kararlı olmaya mecburuz. Bugün umudu çoğaltıp canlı tutan bilinçle asla ihmal edilemeyecek öncelikli alanlarımız eğitim, bilim ve teknoloji olmalıdır. Çünkü varoluşlarını istiklal ve istikbal idealiyle özdeştirmeyenlerin gelecekleri de olmayacaktır" dedi.

'EĞİTİMİN KALİTELİ OLMASI GEREKİR'

"Yarınki dünyaya medeniyet değerlerimizi insanlığın ortak değerleri ve küresel imkânlarla bütünleştirerek hazırlanmalıyız" diyen Başkan Çoban, Güçlü yarınlar için dünyayla rekabet edecek donanım ve olgunluğa sahip insanlar yetiştirmeyi amaçlayan eğitim vizyonunun hayata geçirilmesinin, millî egemenlik mücadelemizin tarihî başarısı olacağını kaydetti. Çoban, “İnsan değerli olunca toplum, toplum değerli olunca insan önemli olur. Bunun için de eğitimin kaliteli olması gerekir. Nitelikli sosyal ve kültürel sermaye için şart olan nitelikli insan ve toplum, ancak nitelikli bir eğitimle mümkündür" diye konuştu.

'ÇAĞIN İCAPLARI DEĞİŞİR, ÖZ DEĞİŞMEZ'

Güçlü bir Türkiye'nin bilgi, beceri, ahlak bakımından güçlü insan kaynağı ile mümkün olacağını, sosyal, kültürel sermayesi güçlü olan ülkenin aynı zamanda yönetimini, demokrasisini ve ekonomisini de güçlü kılacağını söyleyen Çoban, tarihin, yeni dünyaların kapısını aralayan çok önemli aşamasında bulunduğumuzu vurguladı. Eğitimde arzulanan açılım ve atılımı gerçekleştiremediğimiz takdirde gelecekte söz sahibi olamayacağımızı dile getiren Memur Sen İl Temsilcisi Çoban, "Medeniyet değerlerimizle kaynaşmış istiklal yolumuz, tarihsel dayanaklara yaslanan bugünün, yarınlara hamle yapmasıyla ilerlemelidir. Çağın icapları değişse de varlığımıza kimlik kazandıran öz, değişmez değer olarak hep aynı kalacaktır" dedi.