ALKÜ Kestel Kampüsü’nde yeni yapılacak binalardan ilki olan Eğitim Fakültesi binasının ihalesi 29 Haziran 2017’de gerçekleştirilmiş,25 Ağustos 2017 tarihinde ise binayı inşa edecek yüklenici firma Ardem ve Kutlu Kolukısa İş ortaklığı ile sözleşme imzalanmış, 5 Eylül 2017’de yer tesliminin yapılması ile inşaata başlanmıştı. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, daire başkanları ve firma yöneticilerinin katılımlarıyla dualar eşliğinde temeli atılmış olan Eğitim Fakültesi binasının yaklaşık 6 aydır devam eden inşaat sürecinde artık sona yaklaşılıyor.

10 bin 640 metre kare toplam kapalı alanı bulunan Eğitim Fakültesi, 75 adet akademisyen odası, 24 derslik, 5 amfi ve 3 laboratuar (fizik-kimya-biyoloji), 3 bilgisayar laboratuarı, 4 adet genel amaçlı eğitim salonları ile 180 kişilik konferans salonu ve idari birimlerden oluşuyor.

Hızlı büyüyen bir üniversite olarak öğretim üyesi ve öğrencilerin ihtiyacını en iyi şekilde karşılamak amacıyla temeli atılan Eğitim Fakültesi’nin iş süresi 15 ay olarak belirlenmesine karşın hızla ilerleyen inşaatta beklenen sona vaktinden önce gelineceği ümit ediliyor.

Konu ile ilgili olarak görüşlerini ifade eden Rektör Pınarbaşı, “Kestel Kampüsümüzde, master projemiz doğrultusunda yapılan binalar ile hızlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Hedefimiz yeni eğitim-öğretim yılında Eğitim Fakültesi öğrencilerini kendi fakültelerinde öğrenimlerine devam ettirmek. Yeni binalarımız da yakında hızla yapılmaya başlanacak ”dedi.