p>“Eğitimdir ki bir milleti özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır.” Bahçeşehir Koleji Alanya da bu ideal doğrultusunda 2015-2016 eğitim öğrenim dönemine coşku ile başladı.  Bahçeşehir Alanya’da heyecanla beklenen gün renkli görüntülere  imza atarak başladı. Bahçeşehir Koleji Alanya ailesi özlemle beklediği okulun ilk gününde öğrenci ve velilerini dilek ağaçları, ilk gün fotoğraf çekim alanı ile karşılarken; Bahçeşehir Koleji Alanya Okul Aile Birliği üyeleri misafirlere limonata ikramında bulundu. 
RENKLİ ANLAR
Açılış programında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından  gelişimi ve değişimi eğitimde vazgeçilmez bir parça haline getiren Bahçeşehir Koleji Alanya’nın kurucusu  Sayın Burcu Haboğlu Baba’nın konuşmasıyla program başladı.İlk gün programı, Bahçeşehir Koleji Alanya öğrencisi olmanın haklı gururunu yaşayan Mehmet Vidinli ve Sinem Uğuz’un konuşması ile devam etti.  1.sınıfa başlayan Elif Özdemir’in samimi konuşması ise arkadaşları ve veliler tarafından alkışlandı. Farklılıkları içinde bir mozaik gibi barındıran Dünya Okulu Bahçeşehir Koleji  Alanya’ da,  yabancı öğrencilerin kendi dillerinde seslenişleri ise ilk gün programının renkli anlarından biri oldu. 
ÖĞRENCİ YEMİNİ
Öğrencilerin hazırladıkları Bahçeşehir logosunun tamamlanma sürecine tüm öğrencilerin bir ağızdan söylediği öğrenci yemini destek verdi. Programın sonunda ise öğrenciler ve öğretmenler  “Parolamız ileri ,daima ileridir!”sloganıyla, Bahçeşehir Marşı eşliğinde Türk Bayrağı  ve Bahçeşehir Bayrağı altından geçiş yaparak 2015-2016 eğitim ve öğrenim yılını başlattı.