Alanya’da eğitim-öğretimde gösterdiği başarılar kadar birçok sosyal faaliyetlerle de adından bahsettiren Bahçeşehir Koleji Alanya, okul bahçesinde düzenlenen kan bağışı etkinliği ile de örnek oldu.

Alanya Kızılay Merkezi ile ortak düzenlenen sosyal sorumluluk projesi kapsamında Bahçeşehir Koleji Alanya okul bahçesine Kızılay’ın Mobil Kan Bağış Aracı getirildi. Kan bağış kampanyasında gönüllülerden yüksek oranda kan ve kök hücre bağışı toplandı. Kan ve kök hücre bağışında bulunan gönüllülerin yanında bulunan öğrenciler bağış yapmanın önemini yaşayarak öğrendiler. Yaşamlarından kısa bir süre ayırarak başka insanların da yaşamlarına dokunabileceklerini gören Bahçeşehir Alanya öğrencilerinin yüreklerine bu sorumluluk bilinci işlenmiş oldu.

Bahçeşehir Koleji Alanya’dan yapılan açıklamada, “Kan vermek insani bir sorumluluktur. Bizlerin bağışladığı her bir ünite kan ile başka canlar hayat bulmaktadır. Toplumumuzun kan bağışına gereken önemi vermesine öncülük etmek ve örnek teşkil etmek amacıyla, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kızılay’ın Mobil Kan Bağış Aracını okulumuza getirdik.   Amacımız bu kan bağışı kampanyası ile öğrencilerimize kan vermenin bilincini kazandırmaktır.  Öğrencilerimizi toplumsal sorunlara duyarlı ve bu sorunlara çözüm üretme noktasında yetkin bireyler yetiştirmeyi ve sosyal sorumluluk bilinci oluşturmayı görev edindik. Kan bağışında bulunan bizi yalnız bırakmayan öğretmen, öğrenci, personel,  velilerimiz ve vatandaşlarımıza katılımlarından dolayı Bahçeşehir Koleji Alanya ailesi olarak teşekkür ediyoruz.”.