Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 'Uluslararası Avrupa -Asya Eğitim ve Araştırma Kongresi'ne katıldı. Kongrede konuşan Türel, Avrupa ve Asya'nın katılımcı üniversitelerinin başarılı akademisyen ve araştırmacı öğretmenlerinin bir araya geldiği kongrenin Antalya açısından önemine değindi. Başkan Türel, "2014 yılında İstanbul Üniversitesi'yle çıktığınız kongre yolculuğuna, 2018 yılında Akdeniz Üniversitesi ile devam etmenizi fevkalade önemsiyorum. Dünya şehrimiz Antalya son yıllarda G-20, NATO zirvelerinin yanı sıra EXPO gibi toplantılara ev sahipliği yaptı. Euroshow Antalya'da yapıldı. Bunlar Antalya için önemli kazanımlar" dedi.

'EĞİTİM-ÖĞRETİMİ HALA ÖĞRENİYORUZ'

Kongreye katılan akademisyenlerin bugüne kadar yaptıkları araştırma ve bilgilerin paylaşılmasının önemine değinen Başkan Türel, "Üniversitelerimizin en önemli özelliği bilimsel araştırmalar ile ilgili yapmış olduğu çalışmalar. Bunlar üniversitelerimizin katma değerine büyük olumlu katkı sağlıyor. Ve üniversiteler yapmış oldukları bilimsel araştırmalarla özellikle dikkat çekiyorlar. Akdeniz Üniversitesinde de bu araştırmaların uzunca bir süre tartışılacak olması önemli kazanım" diye konuştu.

Eğitimin; yeni kuşakların toplum yaşamında yerlerini almaları için gerekli bilgi, beceri ve anlayışları edinmelerine, kişiliklerini geliştirmelerine yardım eden bir sosyal süreç olduğunu kaydeden Türel, "Ömrümüzün son anında kadar devam eden olmazsa olmazımız eğitim ve öğretimi hala öğreniyoruz. Dolayısıyla ben de her gün yeni bir şeyler öğreniyorum. Akademisyenlerin ve eğitim gönüllülerinin bu alanda yaptıkları çalışmalar bizim yaşamımıza da her alanda önemli katkı sağlıyor ışık tutuyor" dedi.

KOŞA KOŞA GELİYORUZ

Uluslararası Avrupa -Asya eğitim araştırma kongresinin eğitim dünyasında önemli bir köprü vazifesi olduğunu anlatan Menderes Türel, şunları kaydetti:

"Bilimin bize sunduğu nimetler bir ülkenin geleceğinin planlanmasına da vesile oluyor. Eğitim ve bilimde öne çıkan Akdeniz Üniversitesi de birçok alanda dünyaya başarısını kabul ettirmiş Antalya'mızın gururu olmuştur. Deneyimli akademisyenlerin yaptığı birçok çalışma referans olmuş bilim dünyamıza damga vurmuştur. Ayrıca bulunduğu kent ile bütünleşen bir yönetim anlayışı son dönemde özellikle Antalya'mıza da çok önemli güç katıyor. Biz de üniversitemizin her programına bu vesileyle Yerel Yönetim Üniversite işbirliğini güçlendirmek adına koşa koşa geliyoruz. Konferanslarda tecrübelerimizi paylaşmaya çalışıyoruz. Bu da tabi üniversitenin Antalya'yla bütünleşmesi açısından büyük önem arz ediyor. Bu anlamda Antalya'mız umuyorum ki bu çalışmalar ile turizm ve tarımın yanı sıra eğitimin de başkenti olmaya aday olacaktır."