Bakanlar Kurulu tarafından imzalanan Akdeniz Üniversitesi'ne bağlı Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Kemer Denizcilik Fakültesi ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'ne bağlı Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nin kurulması bugün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

SÜMER: "EĞİTİMİN BAŞKENTİ"

Antalya'ya kazandırılacak dört yeni fakültenin eğitim alanında büyük bir kazanım olduğunu belirten AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, "Antalya, yükseköğrenimini tamamlamak isteyen öğrenciler için çok cazip bir şehir. Yeni açılacak fakülteler, öğrencilerin şehrimize olan ilgisini de arttıracaktır. Biz, Antalya'nın turizm ve tarımın yanı sıra eğitimin de başkenti olması gerektiğini dile getiriyoruz. Yapılan bu yatırımlarla şehrimiz, önümüzdeki yıllarda eğitim alanında da ülkemizin en önemli şehirlerinden birisi olacaktır" dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Rıza Sümer, "Antalya'ya yeni fakülteler yapılmasında katkılarından dolayı başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım olmak üzere tüm bakanlarımıza teşekkür ederim. Dünyanın yoğun gündemi arasında Antalyamızı hiç ihmal etmeyen, şehrimize yapılacak yatırımları bizzat takip eden, bu fakültelerin açılma kararının Bakanlar Kurulu'na sunulmasında büyük emekleri ve olan Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na ve Antalya milletvekillerimize de ayrıca teşekkür ederim" diye konuştu.

"YER SEÇİMLERİ ANLAMLI"

Açılacak fakültelerinin yer seçimlerinin de çok isabetli olduğunu vurgulayan Sümer, "Partimiz göreve geldiğinde atıl durumda bulunan Gazipaşa Havalimanı, faaliyete geçirilmiştir. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nin açılmasıyla, Gazipaşa havacılık alanında çok önemli bir ilçe olacaktır. 640 kilometre sahili bulunan şehrimizde Denizcilik Fakültesi'nin bulunmaması büyük bir eksiklikti. Bu fakültenin, turizmin ilk başladığı ilçe olan Kemer'e yapılması çok anlamlı" şeklinde konuştu.

5 ÜNİVERSİTE

Antalya'ya 16 yılda yükseköğrenim alanında çok önemli yatırımlar yapıldığını ifade eden Sümer, "2002 yılında Antalya'da sadece Akdeniz Üniversitesi vardı ve bu üniversitemizde de 10 fakülte ve 12 bin dolayında öğrencimiz eğitim görüyordu. Bugün şehrimizdeki üniversite sayısı beşe yükselmiştir. Şehrimizdeki öğrenci sayısı ise 100 bine yaklaşmıştır" dedi.