Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ( ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yarıyıl sonu (final), bütünleme ve tek ders sınavlarına ilişkin bilgi verdi.

İŞTE REKTÖR KALAN'IN AÇIKLAMALARI:

1- Covid-19 önlemleri kapsamında üniversitemizin tüm programlarında 2019-2020 Öğretim yılı bahar dönemi sonunda yapılması gereken yarıyıl sonu (final), bütünleme ve tek ders sınavlarının bu dönemle sınırlı olmak üzere uzaktan eğitim yolu ile yapılmasına karar verilmiştir.

2- Yarıyıl sonu (final), bütünleme ve tek ders sınavları, dersi veren öğretim elemanının tercihine göre (online test, ödev, proje, vb.) yapılacaktır.

3- Yarıyıl sonu (final) sınavları 01-12 Haziran 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Online yapılacak sınavların tarih ve saati 15 Mayıs 2020 tarihine kadar birim internet sitesinde öğrencilere duyurulacaktır.

4- Yarıyıl sonu (final) sınav sonuçlarının ilanının son günü 18 Haziran 2020’dir.

5- Yarıyıl sonu (final) sınav sonuçlarının ilanının son günü 18 Haziran 2020’dir. Bütünleme sınavları 22-28 Haziran 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Bütünleme sınav sonuçlarının ilanının son günü 30 Haziran 2020’dir.

6- Tek ders sınavları bütünleme ilan edildikten sonra birim yönetim kurulunca uygun görülen tarihte uzaktan eğitim yoluyla yapılacaktır. Tarih belirlenirken uzaktan eğitim yolu ile yapılamayan uygulama derslerinin bitiş tarihi de göz önünde bulundurulmalıdır.

7- Uzaktan eğitim yolu ile yapılamayan uygulama derslerinin yarıyıl sonu (final) sınavları yüz yüze eğitimin bittiği hafta birim yönetim kurulunun belirlediği tarihte yapılacaktır.