Haber - Burak ÖZTUNÇ

ALKÜ geçtiğimiz günlerde Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’na bağlı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus+ Eurodesk Türkiye Ağı Eurodesk Temas Noktası’nın teklif çağrısına karşılık başvuruda bulunmuştu. Bu doğrultuda gerçekleştirdiği başvuru talebi kabul edilen ALKÜ, gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan Eurodesk Avrupa Bilgi Ağına üye olan Antalya’daki ilk üniversite olma başarısını gösterdi.

“ALANYA’DAKİ GENÇLER İÇİN ÇOK FAYDALI OLACAK”

ALKÜ Rektör Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Ofisi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Leyla Harputlu konu ile ilgili memnuniyetini dile getirerek; “ALKÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi’nin Eurodesk Temas Noktası Olması ile Alanya’da yaşayan gençlerin Avrupa’da eğitim alma, değişim programlarına katılma veya gençlere yönelik eğitim faaliyetlerinde bulunma gibi çeşitli konularda bilgi almak için danışabilecekleri bir kurum olacağımız için oldukça heyecanlıyız ve gururluyuz. Umarım kurumumuz Avrupa’ya açılan bir kapı olma yolunda attığı bu adımlarla Alanya’daki gençlerimiz için faydalı olmaya devam eder” dedi.

Ulusal Ajans bünyesinde 11-14 Temmuz 2019 tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek olan eğitime irtibat kişisi olarak davet edilen Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Sorumlusu ve Freemover Kurum Koordinatörü ALKÜ Öğr. Gör. Koray Kaya ise Eurodesk Temas Noktası olarak verilecek hizmetleri şu şekilde sıraladı:

• Ücretsiz soru yanıtlama hizmeti (e-posta ile, faks ile, telefonla, ziyaretle),

• Soru sahiplerine öneri ve yardım hizmetleri,

• Fonlarla ilgili Avrupa bilgisine internet erişimi sağlanması,

• Eğitimler düzenlenmesi ve destek hizmetleri,

• Konferanslar, seminerler ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi,

• Kaynak materyallerin basılması ve dağıtılması,

• Gençlik Programı ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılması.