Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Aşçılık Takımı, 16-19 Şubat 2018 tarihinde Çorum’da düzenlenen 1. Çorum Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası’nda 9 dalda 9 madalya, 2 Sertifika ve 1’incilik Kupası Ödülünü alarak şampiyonayı birincilikle tamamladı.  Koçluğunu ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Nejdet Dokur'un yaptığı ALKÜ Aşçılık Takımı, katıldığı 9 kategoriden toplamda 4 altın madalya, 2 gümüş madalya, 3 bronz madalya ve ekip olarak En İyi Üniversite 1’incilik kupasını aldı.500’e yakın yarışmacının katıldığı şampiyonada elde ettiği başarıyla En İyi Üniversite kupasına layık görülen ALKÜ, bu başarısıyla 2018 yılında İstanbul’da yapılacak turnuva finallerine katılmaya hak kazandı.

Başarının ardından ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nı ziyaret eden ALKÜ Aşçılık Takımı, kupayı Rektör Pınarbaşı’na teslim etti.  Ziyarete, ALTSO Turizm MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özgür Gölge, Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Mevlüt Uyar, Takım Koçu Öğretim Görevlisi Nejdet Dokur ve Aşçılım Takımı katıldı.

“ALANYA VE ÜLKEMİZ TURİZMİNE KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRİYORUZ”

Kupadan başarıyla dönen öğrencilerini kutlayan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, “ALTSO Turizm MYO’yu açarken turizme kalifiye personel yetiştirmeyi, bu açığı azaltmayı ve kaliteyi daha da artırmayı hedefliyorduk. Öğrencilerimizin başarıları daha şimdiden gelecekte işlerinde ne kadar iyi olacaklarının ve turizme büyük katkılar sağlayacaklarının göstergesidir. Biz öğrencilerimizin başarılarıyla gurur duymakla birlikte, aynı zamanda kendi hedefimize ulaşıyor olmanın da gururunu yaşıyoruz. Turizm MYO’daki bölümlerimize kaliteli hocalar alıyoruz ve hocalarımız hem öğrencilerimizi iyi yetiştiriyorlar hem de bizlere büyük başarılar kazandırıyorlar. Bu başarıdan dolayı müdürümüzü, hocamızı ve öğrencilerimi gönülden tebrik ederim” diye konuştu.

“2 AY BOYUNCA ÖZVERİYLE ÇALIŞTIK”

Şampiyonaya özveriyle çalıştıklarını ifade eden ALTSO Turizm MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özgür Gölge,” ALTSO Turizm MYO Öğretim Görevlisi Nejdet Dokur’un koçluğunda yaklaşık 2 aylık özverili bir çalışmanın sonucunda, bizlerin yüzünü ağartan ALTSO Turizm MYO ikram hizmetleri programı öğrencilerimiz İsmail Orhan, Ecenur Yılmazer, Fatih Yaşar ve Mevlüt Furkan Çoban'ı başarılardan dolayı tebrik ediyor, çalışma yaşamlarında nice böyle güzel işlere imza atmalarını diliyorum. Bizlere bu serüvende çok destek olan ve imkanlar sağlayan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’na teşekkür ederim” dedi.