p>Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'ne 40 farklı ülkeden öğrenci eğitim görmek için geldi. Hedef ise tüm dünya ülkeleri. Geçtiğimiz Nisan ayına kadar Akdeniz Üniversitesi çatısı altında eğitim vermeyi sürdüren Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi artık kendisi de bir üniversite olarak Türkiye'nin gözde okulları arasına girmeye aday.
4 FAKÜLTEMİZ VAR
Alaaddin Keykubat Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör, üniversitenin Türkiye'nin en gözde ilçelerinden birinde faaliyet gösterdiğini vurguladı. Güngör, 40 farklı ülkeden öğrencilerin geldiğini ancak hedefin tüm dünya ülkelerindeki öğrencilerin gelmesi olduğunu belirterek Türkiye'nin sayılı okulları arasına girmek olduğunu söyledi.  23 Nisan 2015 tarihinde kurulan Alanya Alaattin Keykubat Üniversitesi, daha önce Akdeniz Üniversitesi’ne bağlı olan İşletme Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Tıp Fakültesi’nde toplam 6000 öğrenci ile faaliyetlerine devam ediyor.

ŞİMDİLİK 40 ÜLKE HEDEF TÜM DÜNYA
Üniversiteye 40 farklı ülkeden öğrencilerin geldiğini ve bu sayının her geçen dönem arttığını vurgulayan Güngör, "Alanya İşletme Fakültesi’nde 40 farklı ülkeden uluslararası öğrenci lisans ve lisans üstü programlarda öğrenim görüyor. Hedefimiz ise tüm dünya ülkeleri. Bizim bir dünya haritamız var ve o haritayı tamamen sarı renge döndürmek istiyoruz. Sarıya boyalı ülkeler okulumuza gelen öğrencilerin ülkeleri. Alanya İşletme Fakültesi’nin vizyonu 2023 yılından önce, gezegenimizin her yerinden öğrencilerin ve bilim insanlarının yer aldığı dünya markası bir İşletme Fakültesi olmak. Fakülte kendisine her 3 öğrenciden birinin uluslararası öğrenci olması hedefini koydu. Fakültede her yıl uluslararası öğrenciler tarafından organize edilen müzik, kültür ve sanat faaliyetlerinin yapıldığı Uluslararası Öğrenciler Festivali yapılıyor" diye konuştu.

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN ELEMANI
300 bin nüfusu olan Alanya'nın yılda toplam 3 milyondan fazla turist çeken dünyanın önemli turizm destinasyonlarından birisi olduğunu anlatan Prof. Dr. Güngör, "Alanya’da çeşitli milletlerden 30 binden fazla yabancı yaşıyor. Kentin bu uluslararası boyutuna paralel olarak üniversitemiz de uluslararası bir marka olma yönünde çalışmalarını yoğunlaştırıyor. Bu çalışmalar doğrultusunda Alanya İşletme Fakültesi Avrupa’dan ve Amerika’dan çeşitli üniversitelerle çift diploma, Erasmus, öğrenci ve öğretim elemanı değişimi, ortak programlar şeklinde birçok anlaşma yapıyor. Almanya’dan Lanshud Üniversitesi ile çift diploma ve Erasmus anlaşması, Polonya’dan University of Economics ile çift diploma ve Erasmus anlaşması yapılıyor. Bu şekilde fakülte öğrencilerine bir yıl Avrupa’daki üniversitelerde öğrenim görme ve biri Avrupa’dan olmak üzere iki diploma sahibi olma imkânı veriliyor" dedi. 

HUZURLU VE GÜVENLİ BİR EĞİTİM HAYATI
Prof. Dr. Güngör son olarak, üniversitede eğitim gören öğrencilerin kazandığı avantajlardan bahsederek şunları söyledi; "Öğrencilerimiz dünyanın en güzel şehirlerinden birinde uluslararası seviyede bilimsel eğitim görüyor. Çift diploma alma imkanı tanınıyor. En az iki yabancı dil öğreniyorlar. Erasmus yoluyla Avrupa Birliği Ülkelerinde bir yıl okuyabiliyorlar. Yabancılarla arkadaş oluyor ve iş kurma imkanı kazanıyorlar. Huzurlu ve güvenli bir eğitim hayatını yaşıyorlar."