p>Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi(ALKÜ) Rektörü Ahmet Pınarbaşı’nı ziyaret etti. Ziyarette, aynı zamanda ALTSO Meclisi’nin eğitim çalışmalarından sorumlu ALTSO Meclis Başkan Vekili Mustafa Irmak ile ALTSO Meclis Üyesi Fatma Taşpınar’la, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Gültekin de hazır bulundu.

Ziyarette konuşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’yla sürekli irtibat halinde olduklarını belirterek, “Odamız meclisinden eğitim grubu arkadaşlarımızla Rektörümüz Ahmet beyi ziyaret ederek, yükseköğrenimin Alanya’mızda geleceğiyle ilgili istişarede bulunduk. Yapacağımız ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu ile ilgili de görüşme gerçekleştirerek, neler yapabiliriz hususunda fikir alışverişi gerçekleştirdik. ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu’nun bir iki gün içerisinde zemin betonu dökülecek. İki ay içerisinde de kaba inşaatını bitirmeyi hedefliyoruz. İnşallah Eylül ayına okulumuzu bitirmiş olacağız. Amacımız Alanya’mıza kalifiye eleman kazandırmak ve turizm ile diğer sektörlere yardımcı olmak” dedi.
ŞAHİN: “REKTÖRÜMÜZÜ TEBRİK EDERİM”
Rektör Pınarbaşı’nı gayretli çalışmalarından dolayı tebrik eden Başkan Şahin, “Yükseköğrenime ALTSO olarak destek olmaya devam edeceğiz. Çünkü bizim üyelerimizle de direkt bağlantılı bir konu. Hepimiz görüyoruz artık sokaklar kış aylarında bile cıvıl cıvıl. Rektörümüz de eğitime ayrı bir sinerji getirmiştir. Kendisini tekrardan tebrik eder, yapacağı çalışmalarda başarılar dilerim” diye konuştu.
PINARBAŞI: “ALTSO HER ZAMAN YANIMIZDA”
Başkan Şahin’den sonra söz alan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu konusunda önümüzdeki günlerde senato kararı alarak, YÖK’e göndereceklerini ifade etti. Rektör Pınarbaşı, “Kısmet olursa Eylül ayı gibi ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu ile yeni eğitim yılına gireceğiz. Ben burada tekrardan ALTSO Başkanımıza teşekkür ediyorum, her zaman yanımızda olup, üniversitemize destek oluyor. Üniversitemiz adına tekrardan kendilerine ve ekibine teşekkür ederim” diye konuştu.