Türkiye Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şubesi’nin açılışı görkemli bir törenle yapıldı. Derneğin açılış töreninde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin, Ak Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi’nin ilçe yöneticileri, kadın kolları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda katılımcı yer aldı.

KADINLAR BİR DERNEK ÇATISINDA TOPLADI

Derneğin Kurucu Başkanı Gaye Coşkun yapmış olduğu konuşmasında derneğin kuruluş amacına ilişkin bilgiler verdi. Yanı sıra kadın hakları mücadelesinin önemine dikkat çekti. Gaye Coşkun’un ardından kürsüde Türkiye Kadın Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Necmiye Özkul yerini aldı. 1954 yılından bu yana faaliyetlerine devam eden derneğin Alanya şubesinin açılması noktasında duymuş olduğu mutluluğu ifade ederek “Kadınlar Dernek çatısı altında toplandı” dedi. Derneğin Kurucu Başkanı Gaye Coşkun, Alanya'da siyasi partiler üstü bir çalışma yapacaklarını vurguladı. Gaye Coşkun'' Alanya barosu kadın; hakları ve cinsiyet; eşitliği kurulu, 8 yaşındaki iki kız öğrencinin öğretmenleri tarafından cinsel istismarı davasının gönüllü savunucu oldular.. Bu öğretmenin 36 yıl ceza aldığı davanın sonunda gazeteci olarak ben, avukat olarak kurul üyeleri, psikolog ve dr olarak dernek üyesi diğer arkadaşlarım gördük ki, mağdurlar yalnız. Mağdurlar, yaşadıkları olayların yarattığı travma ile, toplumsal baskı ile, sanık yakınlarının tehditleri ile, psikolojik desteğin sürdürülmesinde ekonomik sorunlarla, savunma sürecini sağlıklı sürdürmede; yargılama giderini karşılamada, hepsinden önemlisi yaşadıklarını unutma mücadelesinde yanlız. Yalnız cinsel istismar, taciz ve tecavüzler değil, Türk kadını sadece kadın doktorlara gidebileceği söylemiyle, pembe otobüslere bindirilmek istenerek, kot pantolonu, mini eteği, kırmızı ruju yüzünden ikinci sınıf duruma dürüşümdü. Kadın, insan olmaktan çok, cinsel bir obje olarak gösterildi. Kadının emeği, duyguları, istekleri, birey olarak var olma çabası yok sayıldı. İşte tüm bu gözlem ve deneyimler; bizi; Alanya’da örgütlü olmaya, güçleri birleştirmeye götürdü. Dernek çatısı altında toplandık. 8 yürekli kadın Halime Şenli, Fatma Gürsoy, Müge Gezginci, Melike Nazifoğlu, Füsun Bağrıyanık, Sultan Özgen ve Gökçen Nazifoğlu ile ve ismini kullanmayacağım 8 yaşındaki mağdur kızımızın annesi derneğimizin kuruluş sürecinde görev aldı. Kısa sürede üye sayımız çoğaldı ve bugün yaptığımız genel kurulumuzla yönetim, denetim ve genel merkez üyelerini seçtik. Derneğimizin kuruluş sürecinde desteğini esirgemeyen sayın Onur Akkoyun, bina kiralama sürecinden tadilat ve sonrasına kadar her aşamada size destek veren sayın Alanya bld bşk Adem Yücel ve ekibi, tadilatımıza destek veren sponsorlarımız, açılış hazırlıklarına destek veren dostlarımız ve haberleriyle bizi destekleyen basın mensuplarına teşekkür ederiz. Derneğimizin kuruluş fikrinden itibaren bizi i yüreklendiren Sayın Canan Güllü ve şube olmamızda bize her türlü katkıyı sağlayan Genel Bşk Necmiye Özkul’a da çok teşekkürler Kadını özgürleştiren, birey olarak toplumda yer almasına imkan sağlayan düzenlemeleriyle biz kadınlara en büyük onuru yaşatan Atatürk’ten aldığımız güçle Alanya’da hep birlikte çalışmak istiyoruz. Bugün bizleri yalnız bırakmadığımız için tekrar teşekkür ederiz''dedi.

BİR ARADA GÜÇLÜ VE UMUTLU OLMALIYIZ

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü de derneğin açılışında kadınların yanında olduğunu hissettirdi. Başkanı Canan Güllü, Türkiye gerçekliklerine dikkat çekerken mücadele edebilmek adına bir arada güçlü ve umutlu olmanın önemine vurgu yaptı.

YÜCEL ELLERİYLE ÇAY SERVİSİ YAPTI

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Derneğin açılış töreninde Türkiye Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şubesini Alanya Belediye tarafından kazandırıldığını ifade etti. Çeşitli konuşmaların ardından açılış töreni kurdelesi kesildi.  Türkiye Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şubesi binasını gezen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kendi elleriyle çay doldurarak kadın