p>Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılacak ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu arazisinde hafriyat çalışmaları başladı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ile birlikte söz konusu çalışmaları yerinde inceledi.
EĞİTİME TAM DESTEK
Alanya Belediyesi’nin üstlendiği hafriyat çalışmalarının birkaç gün daha devam edeceği öğrenildi. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Alanya Belediyesi’nin hafriyat çalışmalarını üstlenmesinden dolayı Başkan Yücel’e teşekkür etti. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de, “Böylesine önemli bir eğitim yuvasını Alanya’ya kazandırdıkları için asıl ben ALTSO Başkanımız Mehmet Şahin ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim” dedi.
YÜCEL: “İLÇEMİZE BÜYÜK KATKISI OLACAK”
ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu’nun turizm sektöründe yaşanan kalifiye eleman probleminin çözümü konusunda büyük katkılarının olacağını belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “ALTSO Yönetimi, turizm sektöründe yaşanan problemi iyi düşünüp, güzel bir çözüm bulmuş. Ben ALTSO Yönetimine Alanya’ya yaptıkları bu tür katkılardan dolayı teşekkür ederim. Okulumuzun Alanya’da yaşanan eğitim alanına ve Alanya ekonomisine önemli katkıları olacaktır. Biz de belediye olarak daha önceden söz verdiğimiz gibi hafriyat çalışmalarını üstlendik” dedi.
Başkan Yücel, “Gelişen ve büyüyen Alanya’da ALTSO’nun da katkılarıyla eğitimin de büyümesi çok önemli. Ben ALTSO Başkanımız Mehmet beye de eğitime verdiği önemden dolayı tebrik ederim. İnşallah, Alanya’mız ilerde bir eğitim şehri olacak” diye konuştu.
ŞAHİN: “ARA ELEMAN SORUNU ORTADAN KALKACAK”
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’le birlikte bölgede incelemelerde bulunan Başkan Şahin, ALTSO Meslek Yüksekokulu’nun hizmete girmesinin ardından, turizm sektöründe yaşanan ara eleman sorununun ortadan kalkacağını söyledi. ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu’nda, garsonluk, animatörlük, resepsiyonist, kat görevlisi gibi bölümlerin açılacağını vurgulayan Başkan Şahin, “Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’e, ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu’nun hafriyat çalışmalarını üstlenmesinden dolayı teşekkür ederim. İnşallah okulumuzu 2016 -2017 öğretim yılına yetiştireceğiz” dedi.
ŞAHİN: “HEDEFİMİZ 40 BİN ÖĞRENCİ”
Turizmi 12 aya yayma çalışmaları kapsamında yükseköğrenim çalışmalarına büyük önem verdiklerine işaret eden ALTSO Başkanı Şahin, hedeflerinin 40 bin öğrenci olduğunu yineledi. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi kuruluşunun ardından ilk senato kararının ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu olduğunu hatırlatan Başkan Şahin, “YÖK ile de görüşmelerimiz devam ediyor. Üniversitemizin rektörü belli olduktan sonra inşaat çalışmalarına başlayacağız.” dedi.