p>14- 15 Ekim 2016 tarihlerinde Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Türkiye’nin dört bir yanından gelen alanında uzman akademisyenleri ağırladığı KENTFOR ( Kentleşme Forumu) etkinliğine ev sahipliği yaptı. Hacettepe Üniversitesi işbirliği ile gerçekleşen forumda Sürdürülebilir Kent ve Çevre Yönetimi konusunda bilgi ve deneyimlerini paylaşmak üzere, akademisyenler, bürokratlar, yerel yöneticiler ve siyasetçiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, özel sektör yöneticileri bir araya gelerek sorunlar ve çözümler üzerine tartıştılar.  Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği ‘nin destekleri ile gerçekleşen forumda, Alanya HEP Üniversitesi akademisyenleri de sundukları bildirilerle Alanya ve Antalya bölgesi ile ilgili araştırmalarını ve çözüm önerilerini anlattılar.

\ \ \ \

ALANYA ALTERNATİF TURİZMLERLE MARKA OLACAK

\ \ \ \

Alanya HEP Üniversitesi , Araştırma Görevlisi Şebnem Köseoğlu “Destinasyon Yönetimi Kapsamında Kent Markası Oluşturma: Alanya Kentinin Markalaşma Potansiyelinin İncelenmesi” konulu bildirisinde Alanya için her şey dahil sistemiyle birlikte ortaya çıkan sorunlardan bahsederken, alternatif turizm çeşitlerini ve altyapılarını değerlendirdi.  KENTFOR ‘un gerçekleşmesinin güzel bir örnek olduğunu belirten Köseoğlu, “Altyapının biraz daha gelişmesiyle kongre  turizmi için elverişli bir yer. Alanya’da yapılan öğrenci anketleriyle öğrencilerin orta düzeyde memnun olduğunu görebiliyoruz. Öğrenci ve üniversite kavramıyla yeni tanışan Alanya kentinin uygun yatırım ve çalışmalarla bu düşünceyi olumluya çevirmesi çok kolay olacaktır. Alanya’yı güçlü bir marka kent yapmak için öncelikle uzun dönemli stratejik planlar yapılmalı ve uygun altyapılar uzun dönem göz önünde bulundurularak hazırlanmalı” dedi.  İzmir Merkez Valisi Kayhan Kavaş “çok önemli konulara değinildi, Alanya’da mutlaka bu konularda titiz çalışmalar yapılmalı” dedi.

\ \ \ \

HAVACILIKTA ÇEVRE VE KENTİMİZ

\ \ \ \

Alanya HEP Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç Dr.  Nihan Saldıraner, “Karbon Salımının Azaltılmasında Uygulanan Yöntemler ve Kent Sürdürülebilirliğinde Önemi; Antalya Havalimanı Örneği” konulu bir sunum yaptı.  Saldıraner, havalimanlarında karbon salımının azaltılması doğrultusunda sürdürülebilirlik yönetiminde uygulamaların eke alarak  bu konudaki uygulamalarının kent bazında yaygınlaştırılmasına yönelik öneriler sunduğu bildiride \\\\\\\"Antalya Havalimanı, karbon salımlarının azaltılmasında sadece Türkiye değil Avrupa’da da en iyi uygulamaya sahip havalimanlarındandır. Kazanılan bu deneyime bağlı mevcut uygulamalardan Antalya kenti genelinde de yararlanılması doğru ve bütünleşik bir yaklaşım olacaktır. Diğer yandan, Havalimanı uygulamalarının Kent Yönetimi kararına tabi yönlerinin de desteklenmesi gerekmektedir. Ayrıca Alanya , Gazipaşa ve Antalya yolu arasında tren veya metro bağlantısı karbon salımı konusunda katkısı olacağını düşünürsek bir an önce bu konuda bir çalışma yapılmalıdır.” dedi.

\ \ \ \

ALANYALI ÇOCUKLAR ÇOK ŞANSLI

\ \ \ \

Alanya HEP Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç Dr.  Shirin Izadpanah,  sunduğu “Sürdürülebilir bir gelecek için şehirleri çocuk dostu olarak şekillendirme” konulu bildiride Alanya’da  çok fazla çocuk parkı ve uygun çevre olduğunu  ve burada yaşayan çocukların çok şanslı olduğunu dile getirdi. Yorumda bulunan Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan engelliler için de yüksek sayıda park olduğunu Alanya’nın herkesi düşündüğünü söyledi.

\ \ \ \

 

\ \