Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim Fakültesi, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Meral Şeker, Amerika Birleşik Devletleri, Dışişleri Bakanlığı’nın düzenlediği 2018 TESOL Değişim Programına katılım hakkı kazandı. Şeker, bu başarısıyla uluslararası programa katılım hakkı kazanan Türkiye çapında beş İngiliz Dili uzmanından birisi olma başarısı gösterdi. Değişim programı Amerika Dışişleri Bakanlığı, Eğitim ve Kültür Bürosu, İngiliz Dili Programı ile FHI 360 işbirliği tarafından desteklenmektedir.

2018 TESOL Değişim Programı, İngiliz Dili konusunda uzmanları bir araya getirerek, İngiliz Dili eğitimi, müfredatları, programları, alandaki yeni gelişmeler ve yenilikçi uygulamalar konusunda görüş alışverişinde bulunmalarını sağlamak amacıyla düzenlenmektedir. Bu amacı yerine getirmek üzere, katılımcılar Amerika Birleşik Devletleri’nde belirlenen bir ev sahibi şehirde konuk edilerek yoğun bir Mesleki Gelişim Eğitim Programı alacak ve 2018 Uluslararası TESOL Kongresi’ne katılacaklardır. Mesleki Gelişim Eğitim Programı, katılımcı uzmanların uzmanlık alanları ve mesleki tecrübeleri doğrultusunda hazırlanmakta ve program sınıf içi uygulamaları gözlemlemek ve alan uzmanları ile görüşmeler yapmak amacıyla farklı eğitim kurumlarına ziyaretleri de içermektedir.  Katılımcılar, 2018 TESOL Değişim Programına 21-31 Mart, 2018 tarihlerinde katılacaklardır.

“LİYAKAT BAŞARIYI GETİRİYOR”

Bu başarının ardından bir açıklama yapan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, liyakat esasına göre ALKÜ’ye akademisyen aldıklarına değinerek,” Üniversitemiz liyakat esaslı olarak kaliteli öğretim üyelerini bünyesine katıyor. Hocalarınızın göstermiş olduğu bu ve benzeri başarılar da bu politikamızın ne kadar doğru ve iyi işlediğinin göstergesidir. Üniversitemizde, akademisyenlerimizin hemen hemen her gün güzel bir başarısıyla karşılaşıyoruz. Göreve başladığımız günden bu yana her zaman liyakati savundum ve yavaş yavaş da meyvelerini toplamaya başladık. Üniversitemizde yüzde yüz İngilizce programlar açmaya başladık. Hocamızın bu kazanımı da belirlediğimizi hedefler doğrultusunda ilerlerken planlamalarımızı sağlam temeller üzerine kurmasına katkı sağlayacaktır. Bize bu gururu yaşatan öğretim üyemiz Sayın Yrd. Doç. Dr. Meral Şeker hanıma teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim” diye konuştu.