14 bin yıllık geçmişi olan Türk tarihinde yazıya geçişten , Sümer tabletlerinden , abidelerden başlanırsa kaç cilt kitap olur. Yakın zamanı ilgilendiren ve bir birini etkileyen veya bizi etkileyen en önemli süreç , Selçuklu okulları, Osmanlı okulları , Türkiye kurulduğundaki okullar ve NATO'dan sonra sayısı çok ,içi boş okullar.

Öncelikle Selçuklu okulları kendi dönemine has Anadolu'da Konya , Kayseri , Sivas, Erzurum, Malatya , bugün ilçe olmasına rağmen Divriğ . Daha birçok yerde irili ufaklı okullar , örneğin Ermenek Tol medrese gibi. Bu okullarda tıp , astroloji , felsefe matematik ve bunları destekleyen kütüphaneler görüyorsunuz. Batıdan çok üstün , mö 400 yılından beri Anadolu'da olan Karamanlılar ms hristiyan olmuş , musevi olanlarla beraber , temel inancı alev- kült olan Türk gurupların yaşadığı bir dönem , bilim var , akıl İslamı var. Mevlana'lar, Yunuslar, Akşemsettin'ler , Mimar Sinanlar , Hacebektaş veliler , burada çoğunlukla felsefeciler , mimarlar eserlerini ve sözlerini bırakabildikleri için onlar bugün biliniyor . Halbuki Sivas şifahanesindeki su ve müzik sesiyle hasta iyileştiren doktorların adı yok , o binaları yapanlardan çok , yaptıranların adı var!!? Bu dönem kirlensin diye Ahi -Evran , Mevlana çatışması çıktı . ( Mesneviyi okumayanlar , Kuranla hiç bir ilgisi yoktur . Kendi içinde felsefe kitabıdır , öyle konular var ki okurken zorlanırsınız, ben ilk okuduğumda birileri bozulsun diye sonradan eklemiş dedim , normal insanın yazamayacağı hikayeler var. ) Mevlana'nın , özellikle Yunusun ve Hacebektaş Veli'nin söylediklerini anlamak için 14 bin yıllık Türk inancının sözlerini anlamak lazım,

Yunus'tan ; Dört kitabın manasını okudum hasıl ettim , Işığa gelince uzun bir heceymiş . Her dönemi kendi içinde değerlendirmek gerekir . Yavuzla beraber bu kültür yerle bir edildiğine şahid olduk , yüzbinler kesildi , milyonlar dağlara kaçtı!!!? NEDEN ? Yavuz üç bin ( bazı kaynaklar iki bin ) imam Mısırdan getirdi . Anadolu iki yüz yılda geldikleri yer gibi çöle döndü , şehirlerde hristiyanlar yaşıyor , onlara dokunulmuyor , sebebi saraydaki anneler ve devşirme komutanlar , Müslüman Türk kırılması ise hat safhada , uzun zamandırda Balkanlar'a göçe zorlanıyorlardı. Müslüman Türkler ya savaşda yada vergi veriyorlardı. Arap kültürü baskısıda hat safhadaydı - Arabiyi , farsiyi bilmem dile minnet eylemem dediler. 1860 -920 Azınlık okulu varken ,Türklere yönelik okul sayısı 10 tanedir bunun dört tanesi askeri okuldur , sonra Anadolu'ya 8 tane lise düzeyinde okul yapılmaya başlandı .son 100 yılda KIRILDIN , bir soykırıma daha uğradın. Balkanlar'da, Kafkaslar'da, Anadolu'da. 1923 kurtuldun. 15 yıl okul ve fabrika yatırımıyla Anadolu'yu yeniden ayağa kaldırdın. Yüzlerce fabrika ve okul , üretme çiftlikleri .

1948 ilk imzayı attın, ikinci teslimiyet 1952 NATO'ya teslim oldun. Tüm Ordu'nu NATO'ya bağladın, bütün üstlerini verdin . Milli Eğitimi de teslim ettin . Bal yapmayan arılara çevirdiler eğitim sistemimizi. Her yıl üç binin üzerinde öğrencilerimizi aldılar . Öyle ya Amerika'da bir öğrenci 250 bin dolara mal oluyor , oda bilim beyni değil . Onlarca Edebiyat fakülten var, bir tane Edebiyatçın yok ??! Her okul var - sonuç yok ??! Neden liyakat yok, bilim yok , geliştirecek yüzde sekiz beynin önü kapalı . Hayırlı olsun ,bal yapmayan arılar dolu,İmam Hatipler bunların kalesidir . Hepsi fakültelere dolduruluyor,,bilim ??!! Üretim !!? Öbür dünyada ne yapacaksın bunları , bunları sormayacaklar diyen ! Ama din bu dünya için mi ? Öbür dünya için mi bir birine karıştıranlar sayesinde,hurafelerle emperyalizme kul olmaya devam edeceğiz. Müslüman önce bu emperyalist sömürüden kurtulmaya çalışır , liyakatsız olduklarından kendi cepleri dolunca , ayrı bir din anlatıyorlar. Bal yapmayan , çok çalışan insanlara döndük , vergide biz, askerde biz, vatan ihtiyaç duyunca biz , para??! Aynı döngü yine geri geldi . 50 yıla kalmaz çöl oluruz. Osmanlı'yı çöle çevirenler , Türkiye’yi de çöle çevirecektir.