Ligde yukarılardaki iddiasını sürdürmek isteyen Alanyaspor, Gaziantep Spor Kulübünü cumartesi günü konuk etti. Konuk Gaziantep’in daha etkili başlayıp, etkili olduğu ilk yarının sonuna doğru Alanyaspor Caulker’in ayağından kazandığı golle soyunma odasına 1-0 önde girdi. İkinci yarıda da ilk yarıda ki gibi konuk ekip etkili başladı. Şans Alanyaspor’un yanında olunca Gaziantepspor ikinci yarıda da gol atamadı. Böyle olunca da maç Alanyaspor’un ilk yarıda bulduğu golle 1-0 Alanyaspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

Alanyaspor kontra atak futbolu ile etkili oldu. Sık sık ofsayta yakalandı. Uzun toplarla ve sol tarafı kullanarak etkili oldular. Alanyaspor kaleye 7 şut çekti, 2 tanesi kaleyi buldu, biri gol oldu.

Gaziantep Spor Kulübü ise, sahaya yayılarak oynadılar, sol tarafı kullanarak ve orta açarak oynadılar. Kaleye 14 şut çektiler kaleyi bulan şutları olmadı.

Cumartesi gecesi Konyaspor, Fenerbahçe’yi evinde ağırladı. Fenerbahçe’nin daha üstün gözüktüğü maçta, Konyaspor ilk yarının sonlarına doğru Bajic’in ayağından bulduğu golle ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi. İkinci yarıda Konyaspor’dan önce Skubiç sonra Ömer Şahiner iki sarı karttan  kırmızı kart görmesine rağmen Fenerbahçeli oyuncular bunu skora yansıtamadılar.

Konyaspor kanatlardan etkili olurken, ortadan hücumda ve uzun toplarla da etkili oldu. Rakip kaleye 8 şut çekti. 2 tanesi kaleyi buldu. 1 tanesi gol oldu.

Fenerbahçe ise sahaya yayılarak oynadılar. Oyunu rakip sahaya yıkıp, topla oynamayı domine ederlerken, sol taraftan ve kısa paslarla etkili olmaya çalıştılar. Fenerbahçe rakip kaleye 10 şut çekerken, kaleyi bulan şutlarının olmaması ise düşündürücü.

Pazar günü gündüz lider Trabzonspor ile takipçisi Başakşehir Şenol Güneş Spor Kompleksinde karşılaştı. Maçın ilk yarısı karşılıklı atak şeklinde gelişti. İlk yarıda iki takımda skoru değiştiremedi. İkinci yarı yine ilk yarıda ki gibi karşılıklı ataklardan önce Başakşehir, Demba Ba ile 1-0 öne geçti. 7 dakika sonra Skirtel’in kendi kalesine attığı golle Trabzon eşitliği yakaladı. Başka gol olmayınca maçta Başakşehirli oyuncuların biri kendi kalesine attığı iki golle 1-1 sona erdi.

Trabzonspor oyunu rakip sahaya yıkarken hem orta açmakta, hem de ortadan saldırmakta etkili olurken, uzaktan şutlarla da etkisini artırmaya çalıştı.Topla oynama oranına göre yüksek miktarda şut şektiler. 17 şut çektiler 2 tanesi kaleyi buldu.

Başakşehir ise, rakipten top çalıp, kanatlardan özellikle de sol taraftan etkili oldu. Rakip kaleye 12 şut çekti, 5 tanesi kaleyi buldu ve 1 tanesi gol oldu.

Haftanın son maçı Galatasaray ile Beşiktaş arasında oldu. Galatasaray’ın daha etkili olduğu maçta, özellikle Galatasaray girdiği pozisyonları değerlendiremeyince maç golsüz sona erdi.

Galatasaray, topla oynamayuı domine ederek, oyunu rakip sahaya yıkıp, hem soldan, hem de ortadan kısa paslarla etkili olmaya çalıştı. Rakip kaleye 16 şut çekti, 4 tanesi kaleyi buldu ama golü bulamadılar.

Beşiktaş ise sahaya yayılarak ve sol tarafı kullanarak hücum etti. Rakip kaleye 3 şut çekti, iki tanesi kaleyi buldu ama Beşiktaş’ta rakibi gibi golü bulamadı.

Görünen o ki, corona virüsü futbol sahalarını da olumsuz etkiledi. Seyircisiz futbolun zevk vermediğini hep birlikte gözlemlediğimiz bir hafta sonu geçirdik. Coşkusuz futbolları televizyon başında izlemek zorunda kaldık. Sanırım seyircisiz oynama tedirginliği bütün takımlara yansıdı. Umarım oyuncular bu olumsuzlukların etkisinden en kısa zamanda kurtularak baskısız ve göze hoş gelen futbolları ile gözlerimizin pasını silerler.