Temsilcilerimizin Avrupa kupalarındaki açılış maçı Şampiyonlar Ligi mücadelesinde, salı günü Galatasaray ile başladı. Club Brugge ile İstanbul’da karşılaşan Galatasaray maçta erken attığı golle 1-0 öne geçmesine rağmen, maçın sonlarında kalesindeki gole engel olamayarak 1-1 kaldı. Galatasaray’ın etkisini fazla gösteremediği, mücadele etmek için çabaladığı maçta deplasman takımı daha etkili göründü ve Galatasaray’dan fazla pozisyon buldu. Bu skorla Galatasaray, UEFA kupasına katılma iddiasını PSG ile oynayacağı son maça bıraktı.

                Perşembe gecesi Trabzonspor Getafe’yi konuk etti. Hiçbir iddiası bulunmayan Trabzonspor genç futbolcuların ağırlıklı olduğu kadro ile sahaya çıktı. Etkili bir oyun ortaya koyamayan Trabzonspor Getafe’ye 1-0 yenilmekten kurtulamadı. Bu mağlubiyet ile grubunda henüz galibiyet yüzü görmedi. Getafe’nin Trabzonspor’dan etkili olduğu olduğu bir müsabaka oldu. Trabzonspor hiçbir iddiası olmayan maçta mağlup olunca ülke puanına da katkısız bir hafta daha geçirdi.

                Dün geceye kadar hiç puan alamayan Beşiktaş ise Sloven Bratislava’yı konuk etti. Maçın ilk yarısı özellikle konuk ekip daha etkili gözüktü. Konuk ekip ilk yarıyı 1-0 önde kapadı. Maçın 60. dakikasından sonra Beşiktaş tribünlerinin takımı ateşlameye başlaması ile Beşiktaş etkili olmaya başladı. 70. dakikadan sonra ise baskısını artırdı. Önce Roco’nun golü ile beraberliği, uzatma dakikalarında Ljajiç’in penaltı golü ile sahadan 2-1 galibiyetle ayrıldı. Böylece Beşiktaş gruptaki ilk galibiyetini ve puanını aldı. Hiçbir iddiası olmamasına rağmen Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın dediği gibi ülke puanına katkı sundu. Ligdeki galibiyet alışkanlığını Avrupa’ya taşıdı

                Gecenin diğer maçı ise Başakşehir’indi. Başakşehir evinde Roma ile karşılaştı. Maçın ilk 30 dakikası karşılık ataklar şeklinde geçti. Sahneye Roma’nın etkili atakları çıkınca ilk yarının son çeyreğinde birincisi penaltıdan 3 gol atarak Başakşehir karşısında ilk yarıyı 3-0 önde tamamladılar. İkinci yarı ise Roma istediğini elde etmiş, Başakşehir ise  skora razı oyun oynayınca skor değişmedi ve Roma, Başakşehir deplasmanından 3-0’lık galibiyetle evine döndü. Başakşehir’de tur atlama ümidini son maçlara bıraktı.

                Kulüplerimizin ligdeki formsuzlukları Avrupa kupalarında kendini gösterdi. Şimdiye kadarki karşılaşmalarda takımlarımız; Şampiyonlar Liginde Galatasaray 2 puan, UEFA’da gruplarında; Başakşehir 7 puan, Beşiktaş 3 puan, Trabzonspor ise 1 puanlık katkı sundular.

Takımlarımızdan Galatasaray’ın UEFA kupasından devam etme şansı sürüyor. Başakşehir’inde tur atlama ümidi son maça kaldı. Beşiktaş ve Trabzonspor’un ise 4. maçlar sonunda Avrupa kupalarında hiçbir iddiaları kalmamıştı. Umudumuz son maçlarda ülke puanlarına katkı sunmaya devam etmeleri yönünde. Yoksa ilerleyen yıllarda Avrupa kupalarında daha zorlanacağımız bir tablo ile karşılaşabiliriz.