Yerel seçim gündemi genellikle belediye başkan adayları ve ittifaklar üzerinde yoğunlaşmaktadır. Meclis listeleri, büyükşehir Belediye Başkan adayları, muhtarlar… hesap kitap, pazarlık, bekleme sürecindedir. En aktif, ateşli adaylar da muhtar adaylarımızdır. Hem sosyal medyayı hem de genel havayı sürekli dalgalı tutmaktadırlar… Bu haftaya yeni atılımlarla girilmiştir.

Millet İttifakından, Sn. Abdullah Sönmez’in adaylığı daha önce açıklanmışken; Cumhur İttifakının adayı, Sn. Adem Murat Yücel’i de Antalya’da Cumhurbaşkanımız, Sn. Recep Tayyip Erdoğan açıklamıştır.

Bozkurt ile Rabia beka için el sıkışmıştır! İyi Partiye göre Bozkurt Rabia’ya tabii olmuştur!?.. Alanya’da ittifak gereği Rabia‘nın müttefiki Bozkurt’a destek vermesi arzulanmıştır…

Bağımsız adaylığını açıklayan Sn.Alaattin Çakır’ın ise DP’den adaylığı sosyal medyadan paylaşılmıştır. Yeniçağ gazetesindeki haberde de DP Genel Başkanı, Sn. Gültekin Uysal’ın, “Bu seçim sürecinde müstakilen kendi ismimiz, kendi amblemimizle beraber, hiçbir ittifakın içerisinde bulunmadan kendi müstakil mücadelemizi vereceğiz..” açıklaması yer almıştı…

Bağımsız adaylardan, Sn.İbrahim Akdağ “rüya şehir Alanya” projelerini tanıtmış, Rus Kökenli, T.C. Anastasia Petrova Çetinkaya da, Sn. Akdağ’ın toplantısına katılmıştı. Sn.Çetinkaya  Alanya Turizmine katkı yapmak niyeti ile T.C. Vatandaşlığının özüne verdiği yetkiyi değerlendirmiştir.

Maddi, manevi, sosyal, siyasal gücü yerinde olup da “Alanya İçin ben de varım!..” narasıyla aday adayı bolluğu yaratamayan, kaderine razı Alanyalılara ithaf olunur… Türkiye İl-ilçe siyasal paylaşım parselasyonuna dönmüştür. “Ankara’yı parsel parsel sattı” iddiası gibi… 1980 öncesi, kurtarılmış bölge, sokak ve caddelerde hâkim güç ve diğer ideolojidekiler giremez korku havası yaratılmıştı. İttifak kazanımları sonrası Türkiye’de de, il, ilçelerin muhalefeti için kurtarılmış ilanı gibi sonucu hayal etmemek gerekir…

Cumhurbaşkanımız, Sn. Recep Tayyip Erdoğan’nın, “Bu seçimlerde biz bez torbalar ve kenevirden yapılmış olan filelerle meydanlarda olacağız. Milyonlarca bez torba ve fileyi hazırlıyoruz. Ve bunları bu kampanyada milletimize promosyon olarak dağıtacağız” empatisi, cumhur ittifakının “pazara değil mezara kadar“ süreceği iddiası “Bozkurt-Rabia “birlikteliğini perçinlemektedir. Meydanlarda bir el Bozkurt; diğeri Rabia işareti yapacaktır!..

Millet ittifakı Antalya adayları için dedikodu üretilememiştir ama ülke genelindeki bazı ortak aday isimlerinden İYİ Parti seçmeninin rahatsızlığı gündemi doldurmaktadır !... Bu gerçeğe ülkücüler lütfen alınmasınlar!.. Politika, şeytana tuzak kurabilmektir!..