Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Özgür bir medya ortamının, bağımsız yargı, hukuk devleti, serbest seçimler, siyasi partiler ve siyasal katılım gibi demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu belirten Başkan Uysal, bu yapı içinde yazılı-görsel ve internet medyasının bağımsız ve özgür olmasının demokratik yaşamın sağlıklı işleyişi için şart olduğunu ifade etti.

Başkan Uysal, açıklamasında şunları söyledi:

"Bu nedenle demokrasi, meslek ahlakına sahip, sorumluluğunun bilincinde gazetecilere, kamuoyunun özgürce oluşmasını sağlayacak medyaya ihtiyaç duyar. İşte, bundan tam 110 yıl önce, 24 Temmuz 1908'de, Türkiye'de bilcümle matbuat, olağanüstü bir dayanışmayla 'Gazeteler özgürdür' diyerek Saray'ın sansür memurlarını matbaalarına almadı. Ve 25 Temmuz günü gazeteler, sansür memurunu görmeden, özgürce yayındaydı.

Türk basını, görece kısa tarihi içinde, 24 Temmuz 1908 öncesini anımsatan pek çok durumu yaşadı. Yaşamaya da devam ediyor. Sansür, otosansür, cezaevleri, mahkemeler, baskılar, işten atmalar ve mesleğini yapamaz hale getirmeler bu ülkenin meslek ahlakına sahip, sorumluluğunun bilincinde olan gazetecilerinin üzerinde Demokles'in Kılıcı gibi sallanıyor. 24 Temmuz, tıpkı basın özgürlüğüne atfedilen diğer günler gibi bu ülkenin gazetecilerinin gönül rahatlığıyla kutlayamadığı bir gün. Ama şartlar ve koşullar ne olursa olsun, kamu yararını gözeten, tarafsız-doğru habercilik anlayışından ödün vermeden kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getiren tüm gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramı'nı, Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü'nü kutlarım."