Kepez Belediyesi'nin şehrin sorunlarının konuşulduğu, birlik ve beraberliğin pekiştirildiği şehir buluşmaları programının konuğu ilçedeki sivil toplum kuruluşları ile hemşehri dernekleri oldu.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün ev sahipliğinde Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen buluşmaya Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı İbrahim Ethem Taş, belediye meclis üyeleri, Kepez Muhtarlar Dernek Başkanı Feyzullah Büyükkeleş, hemşehri dernekleri ile ilçedeki sivil toplum ve gönüllü kuruluşlarından 350 davetli katıldı.

'SALONDA TÜRKİYE VE ANTALYA'NIN GÜZELLİKLERİ VAR'

Toplantıda konuşan Başkan Tütüncü, “Bu salonda Türkiye'nin ve Antalya'nın dört bir yanının güzelliği var. Sporcularımızdan engellilerimize, hemşehri derneklerimizden cami yaptırma yaşatma derneklerimize, eğitimden kültüre, sanat ve şehit ailelerimize kadar bütün sivil toplum kuruluşlarımızın gönüllülerini yemekte görmek büyük bir mutluluk" diye konuştu.

'GÖNÜLDEN GÖNÜLE BİR YOL KURUYORUZ'

Şehir buluşmalarında kentin, ilçenin kanaat önderleriyle, STK ve kamu kurumlarının temsilcileriyle çeşitli zamanlarda bir araya geldiklerine işaret eden Tütüncü "Aslında büyük bir aile olduğumuza vurgu yaptığımız şehir buluşması toplantılarında gönülden gönüle bir yol kuruyoruz. Derneklerimizle, sendikalarımızla, sivil toplumun gönüllü kuruluşlarıyla beraber olmayı kendimiz için onur saydık" dedi.

'STK'LAR ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATIYOR" '

Hakan Tütüncü, STK'ların Kepez'de önemli işlere imza attığına dikkat çekerek, şunları kaydetti: "Hemşehri derneklerimizin kendi kültürlerini Antalya'da yaşatmaları memnuniyet vesilesi. Eğitime yönelik hizmet derneklerimiz, devletin vermekte zorunlu olduğu eğitim çalışmalarına olumlu katkılar sunuyor. Spor kulüplerimiz de gençlerimizi sağlıklı bir yaşama davet ediyor. Çeşitli kültür ve sanat derneklerimiz ise milli tarih ve kültürümüzün derinliklerindeki güzellikleri çeşitli vesilelerle bizlerle buluşturuyor."

'SİVİL VE GÖNÜLLÜ KURULUŞLARA DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK'

Demokratik ülkelerde sivil toplum kuruluşlarının önemli olduğuna işaret eden Başkan Hakan Tütüncü, “Ama ondan daha önemli olan gönüllü olabilmek ve gönüllü kuruluşları ayakta tutabilmektir. Biz hem sivil topluma ve hem de gönüllü kuruluşlara elimizden geldiğince, imkânlarımız nispetinde her türlü katkıyı vermeye, desteği sağlamaya gayret ediyoruz. İyilik ve güzellik zemininde atmış olduğumuz adımları sizlerle birlikte büyütebilmekte önümüzdeki süreçte en önemli hedefimizdir" diye konuştu.

Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek de konuşmasında kamu yönetiminin başarısını belirleyen önemli faktörlerden birisinin de o bölgedeki sivil toplum kuruluşları olduğuna dikkati çekti.