Karamanoğlu Beyliği döneminde 1373 yılında inşaa edilen Gülevşen Medresesinin mevcut durumunu gören Alanya Anadolu Gençlik Derneği yaz etkinlikleri öğrencileri medresesinin içini ve çevresini temizledi. Temizliğin hemen ardından da Medresenin avlusunda medrese tarihi hakkında öğrencilerle sohbet eden Din Kültürü Öğretmeni, Alanya Anadolu Gençlik Derneği Ortoakullar başkanı Burak Tekiner, "Yüz yıllardır Anadolumuzu İslamlaştiran medreselerimizin mevcut hali malesef içler acısı. Geçmişte İslami ilimler tedris edilen odaların bir kısmında bugün  atık malzemeler var . Bir kısmında yarasalar mevcut. Medresinin dış avlusunda bulunan içki şişeleri, arı kovanları ve muhtelif pislikler medresenin ne kadar yalnız bırakıldığının şahidi." dedi.

Bu vesileyle yetkilelere de çağrıda Bulunan Burak Tekiner:  " Bir an önce gerekli restore çalışmalarının yapılarak, bu medresenin asli huviyetine kavusturulması ve bu sahipsizligin sona ermesi gerek" dedi. 

Etkinliğe katılan ve büyüklerine seslenen gençler, “Biz büyüklerimize örnek oluyoruz. Lütfen atalarımızın mirasına sahip çıkarak biz gençlere yarınlar için güzel bir ülke bırakın” dediler. Etkinlik Oba Medresesi önünde çekilen hatıra fotoğraflarla son buldu.