Serik'te hayvanseverler Antalya Pati Koruma Derneği işbirliğinde 'Sokak hayvanları için el ele' kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında Serik'teki bir kafede toplantı düzenlendi. Antalya Pati Koruma Derneği Başkanı Ebru Alişarlı, "Antalya'nın tüm ilçelerinde sokak hayvanları ile ilgili olarak rehabilitasyon merkezlerinin olması gerekir. Sizler yeryüzünde dolaşan kanatsız meleklersiniz. Onların ağzı, dili sizsiniz. Sizler savunduğunuz sürece onlar var. Serik Belediyesi ile görüşmelerimiz oldu. 78 dönüm bir arazi üzerinde bir çalışma yapmaya çalışacağız. O olmazsa bile mutlaka gönüllülerle birlikte 100 iş adamı projesi kapsamında iş adamlarımızı devreye sokarak bu bölgeye bir rehabilitasyon merkezi yaptıracağız. Bu projemiz gerçekleştiğinde sokak hayvanlarımıza bir yaşam alanı kazandırmış olacağız" dedi.

Eylül ayından itibaren Antalya genelinde eğitim seminerlerine başlayacaklarını vurgulayan Ebru Alişarlı, "Ana sınıfı ve terapi sınıfları da oluşturduk. Çünkü biz biliyoruz ki ağaç yaşken eğilir. Bazı bölgelerde görüyoruz. Bir baba evladına silah kullanmasını bir köpeği vurarak öğretiyor. Bizler o çocuğu eğitmezsek o çocukta babasının izinden gidecek. Bizler yeni nesil öğrencilere yatırım yapıyoruz. Bütün amacımız onları eğitmek" diye konuştu.

Serik Belediyesi'nin MHP'li Meclis Üyesi Ayşegül Yılmaz da şöyle dedi:

"Hayvanların zor şartlar altında yaşadığı ülkemizde ve ilçemizde çoğunluğu gönüllü hayvanseverlerin çabaları ile yaşam mücadelesi vermektedir. Çevremizde yaşayan sokak hayvanları için gönüllüler kendi imkanları ile bir şeyler yapmaya çalışıyor. Maalesef bu mücadelede hayvanseverler yalnız bırakılmaktadır. Gönüllülerin bireysel ve grup olarak belediyeyle yaptıkları görüşmelerden sonuç alınamamış, sokak hayvanları ve hayvanseverler yalnız bırakılmıştır. Bizler hayvanseverler olarak belediyeyle işbirliği içerisinde çalışarak sokaktaki canlara yaşam hakkı verebileceğimizi düşünüyoruz. Bu bağlamda sokak hayvanlarının da yaşam hakkı olduğunu, vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlendirilerek farkındalık yaratılmasını, sokaklara su kapları ve mama yerleştirilerek hayvanların beslenmelerine yardımcı olunmasını, geçici bakımevi ve rehabilitasyon merkezi kurularak yardıma muhtaç ve sağlık sorunları olan hayvanlara yaşama şansı verilmesini belediyemizden talep ediyoruz."