Serik Belediyesi'nin mart ayı meclis toplantısının birinci oturumu dün, ikinci oturumu ise bugün yapıldı. Oturumda Belediye Başkanı Ramazan Çalık'a borçlanma yetkisi verilmesi görüşüldü. Borçlanmaya yetkisiyle ilgili meclise bilgi veren Belediye Başkanı Ramazan Çalık, her belediyenin hizmet yapmak için ciddi anlamda borçlandığını, kredi kullandığını söyledi. Serik Belediyesi olarak sıkıntıları bulunduğunu, geçen yıl 20 milyon lira borçlandıklarını ifade eden Başkan Çalık, "Bugün de 15 milyon borçlanma talep ediyoruz. Borçlanmadan hiç bir şey yapılmıyor. Serik Belediyesi olarak bugüne kadar hiçbir şey satmadık. Kendi yağımızla kavrulmaya çalışıyoruz. Hizmet için kullanacağımız borçlanma talebimize evet demenizi bekliyorum" dedi.

'AĞACIN ALTINDA OKEY ONARSAK BORCUMUZ ARTMAZ'

Geçen yıl alınan paranın büyük miktarının asfalt için kullandığına işaret eden Başkan Çalık, "Bu parayı da ilçemizde sıcak asfalt için kullanacağız. Muhtarlarımız sıcak asfalt dökülmesi için sıra bekliyor. Bu borçlanma talebimize, sizlerden sağ duyu ile yaklaşmanızı bekliyorum. Baktığınız zaman çevremizdeki belediyelerde en az borçlanan belediyeyiz. Bu Ramazan Çalık'ın meselesi değil, Ak Parti, CHP ve MHP gruplarının meselesidir. Burada hizmet olacaksa sizlerin desteği ile olacak. Elinizi vicdanınıza koyun. Ben cebime para istemiyorum. Ağacın altında okey oynarsak, borcumuz artmazdı" dedi.

'DENETİM RAPORLARI GELMEDEN 'EVET' DEMEYİZ'

Madde üzerinde söz alan MHP Grup Sözcüsü Ergüven Yılmaz, özünde belediyenin borçlanmasına karşı olmadıklarını söyledi. Belediyenin 2017 yılında 20 milyon borçlandığını ifade eden Yılmaz, "Daha 2017 denetim raporları meclise sunulmadı. Ama belediyenin imkanlarının hoyratça kullanıldığını öğrendik. 2017 denetim raporu elimize geçmeden, bu maddeye evet dememiz mümkün değil. Eğer belediyemizi bilinçsizce borçlandırırsak, bizden sonra gelecek yönetimler, Serik'e hizmet veremez" diye konuştu.

'BORÇLANMAYA KARŞIYIZ'

CHP meclis üyesi ve İlçe Başkanı Abdullah Akbaba ise "Belediyede, hoyratça para harcanıyor. Mahalle muhtarlarını toplantıya getirip, bize psikolojik baskı mı uyguluyorsunuz? Duyduğumuza göre bir organizasyon firmasına 307 bin lira verilmiş. 2017 denetim raporlarını daha görmedik. Bu nedenle CHP grubu olarak, bu borçlanmaya karşıyız" diye konuştu.

Görüşmeler sonunda yapılan oylamaya 26 meclis üyesi katıldı. 11 'evet' oyuna karşılık 15 'hayır' oyu çıktı. CHP ve MHP'li meclis üyelerinin yanı sıra Ak Parti grubundan da 3 meclis üyesi borçlanma yetkisine hayır oyu kullandı. Oturum, diğer gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından kapandı.