Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratları, kent merkezindeki bir otelde düzenlenen törenle şehit yakınları ve gazilere takdim edildi. Törende konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, bu topraklar üzerinden bağımsız, hür yaşamaya kan ve canlarıyla vesile olan aziz şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andığını kaydetti.

Bu topraklarda 1071’den bugüne şehitlerin kanı, gazilerin kahramanlığı olduğunun altını çizen Vali Karaloğlu, "Yurdumuzun her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış toprak üzerinde yaşıyoruz. Her karışında, her santiminde şehitlerimizin kanı, gazilerimizin kahramanlıkları var. Bu topraklar kolay vatan kılınmadı, kolay da vatan olarak muhafaza edilmiyor, hala mücadelemiz devam ediyor. Kıyamete kadar da bu mücadelemiz, kararlığımız, azmimiz yine devam edecek" dedi.

"MADALYALARI ŞEREFLE TAŞIYACAKLAR"

Tarih yazan, tarih yapan büyük bir milletin mensubu olduklarını dile getiren Karaloğlu, "Bunu yaparken de kalemimiz, mürekkebimiz şehitlerimizin kanları olmuştur. Bizim yazdığımız tarihi, bizim yazacağımız tarihi kimsenin kolay kolay değiştirmeye gücü yetmez. Yakın zamanda 15 Temmuz’u yaşadık. Bu milletin üzerinde gömleğiyle, ayağında terliğiyle topun, tüfeğin, savaş uçağının karşısına çıkaran Dumlupınar, Çanakkale Savaşı’ndaki ecdadımızın inancıydı, kararlılığıydı. Bu millet 15 Temmuz gecesi hainlere nasıl fırsat vermediyse, gelecekte de üzerine görev düştüğünde aynı kararlılığı gösterecektir. Şehitlerimize çok şey borçluyuz. Yaptıklarının karşılığını ödememiz mümkün değildir. Onların hatırası karşısında, vefa duygusuyla şehit ve gazilerimizin yakınlarını her zaman başımızın üzerinde taşıyarak, onları unutmadığımızı, unutmayacağımızı ifade etmeliyiz. Ailelerimizi her zaman bu madalyaları gururla ve şerefe taşıyacaklardır" ifadelerini kaydetti.

DUYGUSAL ANLAR

Konuşmanın ardından şehit ve gazilerin özgeçmişleri okundu. Daha sonra Vali Karaloğlu tarafından şehit ve gazi yakınlarına madalya ve beratları verildi. Törende yer yer duygusal anlar yaşandı. Bazı şehit çocukları sahneye babalarının polis kepiyle çıktı.

Törene, Vali Karaloğlu’nun eşi Sevim Karaloğlu, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri, şehit ve gazi yakınlarının aileleri katıldı.