İnternet üzerinden yayın hayatına başlayan GAPS TV için Antalya Kaleiçi'ndeki bir otelde kokteyl düzenlendi. Sağlık üzerine yayınlar yapacak olan GAPS TV'nin kokteyline, kentin tanıdık simalarının yanı sıra GASP diyetini hazırlayan ve konuya ilişkin yazdığı kitapla gündeme gelen Dr. Natasha Campbell Mcbride, GAPS Türkiye Temsilcisi ve GAPS TV ortaklarından Gonca Zeybek, GAPS TV kurucu ortaklarından Dr. Asuman Kaplan Algın, GAPS TV ortaklarından Celal Vecel katıldı.

HASTALIKLAR BAĞIRSAKLARDA BAŞLIYOR

İngiltere'de tıp doktoru olan Natasha Campbell McBride, kronik hastalıkları iyileştirme şansı olduğunu söyledi. Tıbbın babası olarak bilinen Hipokrat'ın bütün hastalıkların bağırsaklarda başladığını söylediğini hatırlatan Dr. Mcbride, “Biz modern tıbbın araçlarıyla Hipokrat'ın haklı olduğunu anladık. İster akıl hastalıkları ister fiziksel hastalıklar olsun hepsinin altında sindirim sistemindeki bozukluklar yattığını artık biliyoruz. Sindirim sisteminin içerisinde mikropların bir araya gelmesiyle oluşan bağırsak florası var. Sağlıklı bir insanın bağırsak florası düzenli çalışır. Modern dünyada beslenme tarzımızla bu bağırsak florasını bozuyoruz. Bağırsak florası anormal bir duruma geldiği zaman içerisinde patolojik mikrop üreyebiliyor. Bu da hastalıklara yol açabiliyor" dedi.

'GAPS TV SAĞLIK İÇİN KURULDU'

Bağırsak duvarının saldırılar karşısında geçirgen ve sızıntılı hale gelmesi durumunda vücuda çok sayıda toksin madde girebildiğini belirten Dr. Mcbride, “Bu durumda aldığımız besinler fayda vermek yerine toksin etki gösterebiliyor. Biz bu duruma genel olarak GAPS adını veriyoruz. GAPS'in açılımı bağırsak ve psikoloji sendromu demek. Pek çok kronik hastalığı bağırsağı iyileştirerek iyileştirebiliriz. GAPS beslenme protokolünün yaptığı şey ise bu patojenleri vücuttan uzaklaştırarak, normal ve dengeli bağırsak florası oluşturmak. Kitabımda bu beslenme protokolünü anlattım, kitabın en önemli bölümü de GAPS diyeti. Yayın hayatına başlayan GAPS TV'de projenin bir parçası" diye konuştu.

'SAĞLIKLI NESİLLER YETİŞSİN'

GAPS TV kurucu ortaklarından Dr. Asuman Kaplan Algın ise GAPS TV sayesinde daha fazla insanı bilinçlendirebilecekleri için çok mutlu ve heyecanlı olduklarını söyledi. Açılışta konuşan GAPS TV ortaklarından Celal Vecel de “Aslında en çok değer vermemiz gereken ve en çok geri planda tuttuğumuz şey sağlık. GAPS ile tanışana kadar, bu benim için de öyleydi. Ben GAPS'i hayatımın içine yerleştirdiğimden beri, herkes GAPS'le tanışsın ve sağlıklı nesiller yetiştirilebilsin diye böylesine güzel bir projenin içinde yer aldım" dedi.