Kepez ilçesinin 66 mahallesinden konum olarak önem arz eden mahallelerden biri olan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yenileme çalışmaları sürüyor. Gecekondulaşmadan sıyrılarak modern bir dönüşüm sürecine giren mahallenin alt yapı çalışmaları Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tamamlandı.

MEHMET AKİF DEĞER KAZANIYOR

Kentsel dönüşümün devam ettiği Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, çevresinde yapılan Kepez Devlet Hastanesi ve çok amaçlı spor salonu gibi bir çok hizmetle her geçen gün değer kazanıyor. Ayrıca Kepez Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı altı yeni semt spor sahasının bir tanesi yine Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne inşa ediliyor. İlçenin yeni oluşturulan donanımlı semt parklarının da yine birkaç tanesi mahallenin çeşitli yerlerini kapsıyor. Sosyal yaşam alanlarının gelişimine katkı koyduğu mahalle yeni çehresine günden güne kavuşuyor.

YENİ BİR ŞEHİR İNŞA EDİLİYOR

Geçtiğimiz yıl ilçeye 45 bin 573 metre yeni yol, 102 bin 473 metre sathi asfalt ve 94 bin 730 metre sıcak asfalt kazandıran Kepez Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nin alt yapısının ardından asfaltını da yenileyecek. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, mahallede kanalizasyon ve alt yapı çalışmalarında sona gelirken, yeni asfalt ve yollar için dolgu ve tesviye çalışmalarını yürütüyor. Mahalleye asfalt öncesi zemini hazırlayan ekipler, kentsel dönüşüm sürecinde olan mahalleyi alt yapıdan üst yapıya kadar yeni bir boyuta taşıyor.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde alt yapı ve tesviye işlemlerinin tamamladıklarını ifade eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, dolgu işlemlerinin ardından mahalleye yeni asfalt ve kaldırımların kazandırılacağı müjdesini vererek, yapılan çalışmaların ilçeye, bölgeye ve Antalya’ya hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.