Toplam 6 bin 60 metrekarelik alanda yapılan kent meydanı ve peyzaj düzenlemesi, eski balıkhanenin olduğu alanda yapılmaya devam ediyor. Manavgat Kent Meydanı düzenlemesi kapsamında iş yeri tabela, levha ve gölgeliklerin projeye uygun hale getirilmesi çalışmalarına başlandı. Projeyle eski balıkhanenin yerine yapılacak olan meydanın etrafındaki köhne yapıların ve ticari dükkanların da projeye uygun hale getirilmesiyle kent meydanının modern bir görünüm kazanması amaçlandı. Bölgede, Nilüfer Sokak olarak adlandırılan bölgede çiçek sokak görünümü, iş yeri tabela, levha ve gölgeliklerinin projeye uygun hale getirilmesi, binaların dış cephe boyalarının yenilenmesi gibi çalışmalar aralıksız sürüyor.

OTOPARK DA OLACAK

Ayrıca, projenin alt katında 2 bin 944 metrekare alan otopark için ayrıldı. Engelli otoparkı da dahil 150 araçlık otopark alanında ayrıca dışarıda 25 araçlık cep otoparkı alanı da oluşturuldu. Projede; amfi terası, ırmak kenarı seyir terası, ahşap seyir terası, ahşap yürüyüş yolu, kent mobilyaları ile oturma alanları, yansıma havuzu, modern aydınlatma, kaldırım düzenlemesi gibi birçok yenilikle vatandaşlara yeni bir nefes alanı kazandırılacak. Kent Meydanı Projesi, Manavgat Köprüsü, Tugayoğlu Caddesi ve Irmak Kenarı Yürüyüş Yolunu birbirine bağlayarak bir omurga görevi görecek.

'PROJEMİZ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR'

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, "Manavgat Kent Meydanı Projesi en heyecanlandığım ve en önem verdiğim projelerden biridir. Bu projeyle eski balıkhane alanı atıl durumdan kurtulacak ve kentimiz hak ettiği alana ve görünüme kavuşacak. Vatandaşlarımız ırmağı daha çok deneyimleyebilecek ve kentimize yeni bir nefes alanı kazandırılacak. Projemizi en yakın zamanda siz değerli Manavgat halkı ile buluşturmak için tüm hızımızla çalışıyoruz" dedi