Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit ve Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, ilçede yapımı devam eden okul inşaatlarında incelemelerde bulundu. Şelale Mahallesi'ndeki 32 derslikli ilkokul ve ortaokul, hayırsever Karalar ailesi tarafından yaptırılan 24 derslikli Hacı Sultan Mehmet Kara Ortaokulu, Gündoğdu'da 12 derslik ve 2 anasınıfından oluşan Duriye Duran İlkokulu ve Ortaokulu ile Sarılar Mahallesi'nde 24 derslikli Sarılar İlkokulu inşaatlarını inceleyen Kaymakam Mustafa Yiğit, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaymakam Mustafa Yiğit, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilk ve orta öğretimde temel hedefinin tekli eğitime geçmek olduğunu belirterek, bu hedef doğrultusunda Manavgat'ta da çalışmaların devam ettiğini anlattı. İlçede ilk ve orta öğretimde yaklaşık 45 bin öğrenci bulunduğunu aktaran Kaymakam Yiğit, "Bu öğrencilerin yüzde 18'i ikili öğretim görüyor. İkili öğretim öğrenciler için eziyet demek, eğitimin tam verilememesi demek. Hedefimiz, ikili öğretimden tamamen çıkmak. Şu anda inşası devam eden okulları tamamladığımızda ikili eğitim gören öğrencilerin oranı yüzde 12 civarına düşecek. Bu büyük bir başarıdır. Bir sene içerisinde bu okullar tamamlanarak eğitime hazır hale gelecek" dedi.

Yaptıkları çalışmalarla ilçe merkezinde 2 arsanın da milli eğitime kazandırıldığını belirten Kaymakam Yiğit, Şelale ve Mimar Sinan mahallelerinde bulunan arsalara da okul yapılması için hayırseverlerden katkı beklediklerini ifade etti. Kaymakam Yiğit, bu iki arsaya da okul yapıldığında ilçede ikili öğretime devam eden öğrencilerin oranının yüzde 5 seviyesine düşeceğini söyledi.

Halihazırda yaptıkları ziyaret ve incelemelerde çalışanları motive ve teşvik etmek olduğunu vurgulayan Kaymakam Yiğit, aynı zamanda da inşaatların ne duruma geldiğini görmek olduğunu anlattı. Manavgat'ta yapımı devam eden 4 okul olduğunu söyleyen Kaymakam Yiğit, "Bu okullarımızdan Gündoğdu Düriye Duran İlkokulu ve Ortaokulu'nda bu sene, diğer 3'ünde gelecek yıl eğitim ve öğretime başlanacak. Bu okullardan 2 tanesini hayırseverlerimiz, diğer ikisini devletimiz yaptırıyor. Şelale Mahallesi'nde yapımı devam eden ortaokulumuz 32 derslikle Manavgat'ın en büyük okulu olacak" diye konuştu.