Quick Sigorta Gülseren-Hüseyin Doğan İlkokulu’nun temel atma töreni Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’nde gerçekleşti. Törene Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya ilçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Quick Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdemoğlu, Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, Quick Sigorta acente temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Törende ayrıca Mahmutlar’da öğrenim gören çok sayıda ilk ve ortaokul öğrencileri de katılım gösterdi.

BAŞKAN YÜCEL: “TÜRKİYE’YE ÖRNEĞİZ”

Temel atma töreninde konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya eğitimde, 2 üniversitesinin yanı sıra kaliteli okulları ile birçok il ile yarışır konuma gelmiştir.Özellikle Alanyalı hayırseverlerin eğitim alanında yaptığı bağış ve yardımlar tüm Türkiye’ye örnektir.Bugün, Alanya’mızın en büyük mahallesi olan ve okul konusunda çok büyük eksikler yaşayan Mahmutlar Mahallemize kazandırılacak Gülseren- Hüseyin Doğan İlkokulu’nun temelini de hep birlikte atacağız.Eğitim ve öğretim seviyesi, bir toplumun gelişmişlik düzeyini belirleyen önemli göstergelerin başında gelmektedir” dedi.

“GÜÇLÜ DEVLET GÜÇLÜ EĞİTİMDEN GEÇER”

“Hakikat ve faziletin kaynağı eğitimdir, bilgidir” diyen Başkan Yücel: “Bu haliyle, güçlü bir devlet ve muktedir bir millet olmamızın yolu mutlaka ve tartışmasız eğitim ve öğretimdeki ilerlemeden geçmektedir. Bu gerçeği kabul etmeden, hiçbir meselenin anlaşılması mümkün değildir. Bu bilinçle eğitim bizim her zaman önceliğimiz oldu. Dönemimizde batı bölgesinde Payallar Çok Programlı Anadolu Lisesini ve Doğu da Mahmutlar’da yaşayan öğrencilerimizin de ulaşımda hiç zorlanmadan faydalanabileceği Kestel Akdeniz Anadolu Lisesi’ni kendi imkânlarımızla inşa ederek hizmete açtık. Ayrıca kırsalda yaşayan kız öğrencilerimiz yüksek tahsillerine devam edebilsinler diye Oba Kız Öğrenci Yurdunu Alanya’mıza kazandırdık” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIN VE GENÇLERİN UFKUNU AÇACAK PROJE ÜRETİYORUZ”

5.5 yıllık hizmet döneminde öğrencilerin hizmetine sunulan okullar ve yurtların yanında, öğrenci bursları ve devlet okullarına yapılan yardımlarla birlikte eğitime harcanan paranın 30 Milyon TL’yi bulduğunu belirten Başkan Yücel, “Biz, sınırlarımızın, yapabileceklerimizin kat be kat üstünde eğitime katkı sağladık. Alanya Belediyesi artık okullar yaptıran, yurtlar yaptıran, köprüler yaptıran, camiler yaptıran sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergileyen bir belediye haline geldi.Artık çağın gerektirdiği vizyon ve değişimle çocuklarımızın ve gençlerimizin ufkunu açacak yeni projeleri hayata geçirmek için çalışıyoruz. Her mahallemiz için kültür merkezi, bilgi evleri ve etüt merkezi yaparak öğrencilerimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

“YATIRIMLARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK”

Alanya’nın her noktasında yatırımların artarak devam edeceğini ifade eden Başkan Yücel, “Alanya’mızın her bir köşesinde taş üstüne taş koymanın, mevcut hizmetleri daha kaliteli yapmanın, ayrımcılıktan uzak bütünleştirici bir hizmet siyasetinin, vatandaşlarımızın gönlünü kazanmanın gayreti içinde eğitim yatırımlarımızı arttırarak devam ettireceğiz.Mahmutlar’ın ihtiyaç duyduğu bu okulu bizlere kazandıran hayırsever Doğan ailesine, Quick Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdemoğlu’na, kıymetli eşlerine ve emek veren herkese tüm Alanya halkı adına teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun.Aynı zamanda okulumuzun projesinde başından beri bizlere destek veren Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na, Sayın Valimize, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize, katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“BAZI MEDYA KURULUŞLARI HALKI YANILTMAK İÇİN UĞRAŞIYOR”

Son dönemde bazı basın yayın organlarında çıkan haberlere de eleştirilerde bulunan Başkan Yücel, “Değerli Mahmutlar halkımıza bazı bilgiler vermek istiyorum.2003 yılında Mahmutlar Belediyesi tarafından yapılan imar planı kapsamında 118.89 dönüm eğitim alanı var iken, bizim 2018 yılında yaptığımız planlamalarla eğitim alanı şu an 136.33 dönüme çıkmıştır. Bundan 16 yıl önce hasbelkader yapılmış olan eski planları, dönemimizde Alanya Belediye Meclisi’nde ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 3 farklı siyasi partinin meclis üyelerinin oybirliği ile yenileyerek, Mahmutlar’daki eğitim alanlarını hem 18 dönüm arttırdık hem de Mahmutların artan nüfus yoğunluğuna uygun olarak, ulaşım kolaylığı sağlayarak, okul alanlarını küçültmeden tüm bölgelere dağıttık.Yazın, yaklaşık 100 bin kişinin yaşadığı Mahmutlar’da tek bir okul yeri olabilir mi? Bilinmesini isterim ki,biz 2018 yılında düzenlemeleri yapmasaydık, şu an bu okulun temelini de atamayacaktık” diye konuştu.

BAŞKAN YÜCEL: “BİZ RANT NEDİR BİLMEYİZ”

Basın kuruluşlarının Mahmutlar’da çeşitli konular üzerinden rant sağlandığı yönünde Başkan Yücel ve Alanya Belediyesi’ne iftira attıklarını belirten Başkan Yücel, “Biz rant nedir bilmeyiz, ancak zamanında kimler ne rantlar elde etmiş çok iyi biliriz. Zamanında Alanya Belediyesi’nden 3 yıllık alınan izinle, Kamu İhale Kanununu uygulamadan ihalesiz, doğrudan 7 yıllığına çok düşük bedellerle belediye mülklerinin nasıl kiraya verildiğini biz çok iyi biliriz. 2014 yılında Alanya Belediyesi’ne geçtikten sonra bizim 400 bin liraya kiraya verdiğimiz Mahmutlar Belediye Hizmet Binası güneyinde kalan belediye mülkünün 20 bin lira gibi komik rakamlarla nasıl kiraya verildiğini biz çok iyi biliriz. Arada 20 kat fark var.Kimlerin, belediyede hiç yetkili birim müdürü yokmuş gibi tek başkan vekili imzasıyla tapu kaydı bile olmayan yerlere nasıl ruhsat verdiğini biz çok iyi biliriz” dedi.

“SİYASİ HESAPLAŞMALARA BİZİ DAHİL ETMEYE ÇALIŞIYORLAR”

“Herkes hesaplaşmasını kendi siyasi partisi içinde yapsın” diyen Başkan Yücel, “Kimse kendi hesaplaşmalarını kamuoyunu yanlış bilgilendirerek yapmasın. Mahmutlar’ıngelecekte eğitim sıkıntısı yaşamaması için bu kararı oy birliği ile alan tüm siyasi partilerden meclis üyelerimizi kutluyorum. Hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.Şehrimizde yazılı, görsel 19 adet basın kuruluşu var. Fakat ne hikmetse bunlardan sadece 2 tanesi doğrular kendilerine ifade edildiği halde bile bile yanlış yazmaya devam ediyorlar.Şahsi hesapları varsa şahsımla hesaplaşabilirler. Ancak hiç kimsenin hüsniyetle çalışan belediye meclisimizi karalamaya, yapılan doğru ve iyi hizmetleri kötü göstermeye, halkımızı kandırmaya hakkı olamaz.Bilsinler ki, güneş balçıkla sıvanmaz. Çamur at izi kalsın politikası her zaman tutmaz” diye konuştu.