p>Antalya Büyükşehir Belediyesi sıcak havaların başlamasıyla beraber toplu taşıma araçlarında klima açma zorunluluğu getirdi. Denetimlerini de sıklaştıran Büyükşehir ekipleri klimalarını açmayan toplu taşıma araçlarına adeta ceza yağdırıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı, toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların konforlu bir şekilde seyahat etmeleri ve yolculuklarında sorun yaşamamaları için çalışmalarını sürdürüyor. Nisan ayında ulaşım esnafına araçların klima bakımlarının ve yaz sezonu hazırlıklarının yapılması için gerekli uyarıları yapan Büyükşehir Belediyesi, kent içi toplu taşıma araçlarında 25 derece hava sıcaklığında klima açılması zorunluluğu getirdi.
ŞİKAYETLERE ANINDA MÜDAHALE
Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü denetim ekipleri, 1 Mayıs 2015 tarihinden itibaren yaz tarifesi uygulamasıyla birlikte yoğun bir şekilde klima denetimlerine başladı. Denetimler, hem toplu taşıma duraklarında hem de araçlar içerisinde görevli sivil denetim ekipleri tarafından yürütülüyor. Vatandaşlar tarafından iletilen tüm klima şikayetleri titizlikle değerlendiriliyor, anında müdahale edilerek cezai işlem uygulanıyor.
BİZE ULAŞIN
Araçlarda yapılan denetimlerin yanı sıra vatandaşlardan gelen şikayetler ve sosyal medyada yapılan paylaşımlar incelemeye alındı ve klima açmayıp vatandaşları mağdur eden araçlara ceza verildi. Denetim ekipleri uyarılara rağmen klima açmayan araçlara adeta ceza yağdırdı.
Vatandaşlar, ulaşım konusundaki her türlü şikayet, talep ve öneriler için, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı 444 37 08 numaralı İletişim ve İzleme Merkezi’ne, 0800 511 01 81 - 249 52 52-53-54  numaralarından Büyükşehir ABİM’e ulaşabilir ve Büyükşehir’in sosyal medya hesaplarına bildirimlerini yapabilir.