Kaş Belediyesi'nin eylül ayı meclisi Belediye Başkanı Halil Kocaer'in yönettiği oturumla gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan Başkan Halil Kocaer, ağustos ayında Kaş Belediye Meclisi olarak tatil yaptıklarını belirterek, "Ağustos ayında Kurban Bayramı'nı, Malazgirt Zaferi'nin 947. yıl dönümünü, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 96. yıl dönümünü kutladık. Kaş ve çevresinde bu turizm sezonu iyi geçiyor. Kurban Bayramı'nda Kaş tarihinde görülmemiş bir yerli turizm hareketi yaşandı. 2019 yılında turizmin çok daha iyi olacağına inanıyorum. Önümüzdeki günlerde Kaş'ta bir turizm sektör toplantısı yapacağız. Sorunları masaya yatırıp, tedbirler alacağız. Tarımda da üreticimizin iyi ürün fiyat alacağını bekliyorum" dedi.

Başkan Kocaer'in konuşmasının ardından gündeme geçildi. Kaş'a bağlı dünyaca ünlü Kalkan Mahallesi'nde uygulanacak olan Kalkan Tarihi Kent Merkezi Kentsel Sit ve Koruma Alanı 1/1000 ve 1/500 ölçekli planlara yapılan itirazların görüşülmesi maddesi oybirliğiyle İmar Komisyonu'na havale edildi. Fen İşleri Müdürlüğü'nün İller Bankası'ndan kredi kullanılması talebi oybirliğiyle ileri bir toplantıya ertelendi. Fen İşleri Müdürlüğü'ne greyder, silindir ve asfalt emisyonları üretim plenti ve kombi sathi asfalt araç üstü ekipman alınması maddeleri oy çokluğuyla kabul edildi.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün Kaş Limanı'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait gemilerle gerektiğinde TSK tarafından kullanımda yarar görülen sair deniz taşıtlarının barış, olağanüstü hal, seferberlik ve savaş halinde öncelikli olarak inside etmesini sağlamak amacıyla belediyeyle protokol yapılması konusunda belediye başkanına yetki verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi. Kaş merkezindeki bir parselin kamulaştırma planına alınması da oybirliğiyle kabul edildi.