Manavgat Belediyesi'nce 1996 yılında Aşağı Pazarcı Mahallesi'nde yaptırılacak Asım Okur Parkı için 1989'da yaşamını yitiren, 2'si erkek 8 çocuğu bulunan Ahmet Coşkun'a ait 2 katlı cumbalı ev kamulaştırıldı. Kamulaştırmanın ardından Ahmet Coşkun'un varislerine belediyeye ait başka yer verildi ve ev yıkıldı. 'Bütünşehir Yasası'nın devreye girmesiyle 2014 yılı mahalli idareler seçimlerinin ardından Manavgat'ta altyapı ve su, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ASAT'a devredildi. Geçen hafta Ahmet Coşkun'un oğlu Mahmut Coşkun'un evine giden ASAT görevlileri, ölen babalarının, belediye tarafından park yapılmak amacıyla yıkılan evlerinin su aboneliğinden kaynaklanan borcu olduğunu belirterek, görüşmeye davet etti.

2006'DAN SU BORCU ÇIKTI

ASAT'a görüşmeye giden Ahmet Coşkun'un küçük oğlu Şükrü Coşkun, kendisine verilen fatura dökümleriyle şaşkınlık yaşadı. ASAT'tan verilen dökümlerde, Ahmet Coşkun adına olan abonelikten 2006 yılında 750 metreküp su kullanıldığı ve 1586 lira 82 kuruş borç olduğu kaydedildi. 2015'e kadar açık ve aktif görünen abone numarasının diğer yıllara ait su tüketimi olmadığı belirtildi. ASAT görevlileri, 2014 yılında ilçeye geldiklerini, ondan önceki bütün kayıtları Manavgat Belediyesi'nden devraldıklarını belirterek, Şükrü Coşkun'a ilçe belediyesine gitmesini tavsiye etti.

'SU SAATLERİNİ OKUYAN PERSONEL EMEKLİ OLDU'

Şükrü Coşkun, babasının 1989 yılında öldüğünü, abone numarasının olduğu evin ise Manavgat Belediyesi tarafından 1996 yılında kamulaştırılarak yıkılıp, park yapıldığını söyledi. Manavgat Belediyesi'ne giderek, olayı anlatan Coşkun'a belediye yetkilileri, 1996 yılında su saatlerini okuyan personelin emekli olduğunu, bu kişiye ulaşarak, durumun ne olduğunu soracaklarını ve hata varsa mutlaka düzelteceklerini söyledi.

'TAM AZİZ NESİN'LİK OLAY'

Şükrü Coşkun, 1 haftadır yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Burası Asım Okur Parkı. Babamızın evi burası. Akay Şenel'in ilk Manavgat Belediye Başkanlığı döneminde 1996 yılında burada bir uygulama yapıldı. Bizim evimizi aldılar, mağdur olduk. Bu binayı Manavgat Belediyesi yıktı ve su saatini de aldı. Belediyeden aldığımız belgelerde de o dönem 'Su borcu yoktur' diyor; ama ne hikmetse 1996 yılında yıkılan binaya 2006 yılında 750 metreküp borç geldi. Yıkılan binaya bugünün parasıyla gecikme cezalarıyla birlikte 'Yaklaşık 5 bin liralık borcunuz var' diye ASAT çağrı yaptı. Ben ASAT ve Manavgat Belediyesi arasında 3 gündür gidip geliyorum. 'Sorun yok, sehven yazılmıştır' da demiyorlar. Tam Aziz Nesin'lik olay. Biz borcumuzun olmadığına dair belediyeden yazı alıyoruz; ama babam öldükten ve bu uygulama olduktan 10 yıl sonra buraya '5 bin lira borcunuz var su için' diye borç çıkageldi."

'MEZARLIKTA YATARKEN 750 TON SU KULLANMIŞ'

Evi yıkılmadan 10 yıl önce yaşamını yitiren babasının hayır işleri yapmayı ve bağ bahçe sulamayı sevdiğini dile getiren Şükrü Coşkun, "Şimdi babam yattığı Bayır Mezarlığı'nda su kullanıyor herhalde. İşin komik tarafı ama doğrusu da bu. Ölmüş bir insan Bayır Mezarlığı'nda yatarken 750 ton su kullanmış. Belki dünyada örneği ilk olacak bir olay. Merak ediyorum, ölüler öbür tarafta ayda ne kadar su kullanır ve ne kadar su faturası öder?" dedi.