Toplantının açılış konuşmasını yapan Alanya Temsilcisi Abdullah AKBAŞ; Tüm katılımcılara ve özellikle Antalya şube başkanı ve yönetim kuruluna, Alanya Tapu Müdürü Fikret AYMAN’a teşekkür ederek, Ülkemizin yeniden yapılanma sürecinde, yasalar ve yönetmelikler çok hızlı bir şekilde değişmekte, serbest çalışan mühendis arkadaşlarımızın bu değişiklikleri takip etmesi çok zor olmaktadır. Takip etmenin profesyonellik gerektirdiğini, bu vesile ile kamu da çalışan tapu ve kadastro, belediye, çevre ve şehircilik müdürlüklerinde çalışan arkadaşlarımızın uzmanlık alanlarına göre, meslektaşlarımızı bilgilendirmeleri birçok sorunun daha kolay çözülmesini sağlamaktadır. Bu toplantılarımızda, mesleki ve teknik konularının yanı sıra sosyal yaşamla ilgili paylaşımlar her meslektaşımıza olumlu katkılar sağlayacaktır dedi.

Alanya Tapu Müdürü Fikret AYMAN da konuşmasında; Bu tip toplantıların yapılması meslektaşlar arasında iletişim ağını güçlendirerek yanlış anlamaları engelleyecek olup, işlerin daha hızlı çözüm bulmasını sağlayacaktır dedi. Ayman konuşmasında; mesleki paydaşlarımızdan olan tüm Harita Mühendisleri ile bilgi paylaşımına her daim açık olduklarını belirtti ve toplantıyı düzenleyenlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Harita ve Kadastro Mühendisler Odası Antalya şube Başkanı Ufuk AYDIN da konuşmasında; Özellikle harita kadastro mühendisler odası tarafından Ankara’da düzenlenen meslekte eğitim öğretim sempozyumu ve coğrafi bilgi sistemleri kongresi sonuçlarına ilişkin Alanyalı meslektaşlarına bilgi aktarımı yapıldı. AYDIN konuşmasında, Maalesef son yıllarda artan üniversitelerde açılan harita mühendisliği, Geomatik mühendisliği lisans bölümlerine ilişkin nitelikli şekilde eğitim alamayan genç mezunların  işsizlik problemi, meslekte kanayan bir yara haline dönüşmüş durumda dedi. Ayrıca, 7182 Sayılı Tapu Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılan yasalar çerçevesinde 3194 Sayılı İmar Kanununda yapılan değişikliklere ilişkin  hazırlanmakta olan uygulama yönetmeliğine  dair gelinen aşama hakkında bilgi veren AYDIN, bu konuda harita kadastro mühendisleri olarak  görüşlerin ilgili tapu ve kadastro genel müdürlüğüne iletildiğine dair  ve bu görüşlerin neler olduğu hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Temsilcimiz Abdullah AKBAŞ’ın yaptığı bu organizasyonla, harita mühendisleri dayanışma içinde bir araya geldik. Ayrıca uygulamada karşılaştıkları sorunları bir arada istişare ederek, ilgili diğer bürokratların da katılımıyla vatandaşa hizmet konusunda çözüm odaklı mühendislik  hizmetleri için fikir birliği içinde  üretmek amacıyla toplantılara devam edeceğiz diyerek konuşmasını tamamladı.

Bunun haricinde  şube yönetim kurulundan  Çevre ve şehircilik İl Müdürlüğü bürokratları tarafından imar barışının geldiği aşama itibariyle uygulamada yarattığı SORUNLAR diğer  kamu kurumlarıyla ve ilgili kurumlarda mevzuatla ilgili yaşanan problemlerin  giderilmesi amacı ile ilgili güncel talimatlar ve genelgeler Alanyalı Harita mühendislerine aktarıldı.

Ayrıca Meslekte 30. Yılı dolduran Alanyalı Harita Mühendisleri Oral ÖZDEMİR, Mustafa TOKSÖZ ve Nail ÖZYILDIRIM’a 30. Yıl anısına plaket takdim edildi.