Antalya Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Ramazan Etkinlikleri Karaalioğlu Parkı ve Şarampol Caddesi’nde renkli sahne gösterileri, hemşeri geceleri, konserler ve çeşitli şenliklere ev sahipliği yapmaya, Antalyalılara unutulmaz akşamlar yaşatmaya devam ediyor.

15. ANTALYA GENÇLİK FESTİVALİ’NE MUHTEŞEM START

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Geleneksel Ramazan Etkinliklerinde dün akşam unutulmaz bir kültür şöleni yaşandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile FOMGED Gençlik Kulübü’nün düzenlediği “Uluslararası Antalya Gençlik Festivali’nin” 15. Yılı kutlamalarına Karaalioğlu Parkı’nda muhteşem bir başlangıç yapıldı. 5 Farklı ülkeden 80 civarında gencin katılacağı gençlik festivalinin dün akşamki ayağında Ukrayna, Rusya, Azerbaycan ve Kırgızistan’dan Antalya’ya gelen genç folklor ekibi sahne aldı. Birbirinden yetenekli gençlerin sergiledikleri milli danslar Antalyalılardan büyük alkış aldı.  Dans gösterilerinin sonunda sahneye çıkan FOMGED Gençlik Kulübü Başkanı BeğtunTanhuKavasoğlu ev sahipliğinden dolayı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti. Ardından Kasavoğluna çiçek takdimi yapıldı.

BOL BOL HALAY ÇEKİLDİ

Gençlik Festivali etkinliklerinden sonra sahne Diyarbakırlıların oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Antalya Diyarbakırlılar Vakfı’nın düzenlediği hemşeri gecesinde sevilen sanatçı Baran ve Grup Eyvan sahne aldı. Öz kültürlerinden sanatçılarla memleket hasreti gideren Diyarbakırlılar birbirinden güzel Diyarbakır türkülerine hep bir ağızdan söyleyerek eşlik etti. Hareketli türkülerle ve sahne alan yöresel halk oyunları ekibinin sahne gösterisiyle de Antalyalılar coşku dolu bir gece yaşadı. Etkinlik alanını dolduran vatandaşlar gruplar halinde halaylar çekerek Antalyalılara adeta kültürel bir şölen yaşattı.

BÖCEK’E TEŞEKKÜR

 Gecenin sonunda Diyarbakırlılar Vakfı Antalya Şube Başkanı Ragıp Buyurkan “Antalya Diyarbakırlılar Vakfı olarak Büyükşehir Belediyemizin destek ve ev sahipliğinde Antalyalı hemşerilerimizle buluşmaktan son derece mutluluk duyuyoruz. Bugün burada kendi kültürümüzün yanında farklı ülkelerinde gösterileriyle adeta büyük bir kültür şöleni yaşanıyor. Bizleri bu güzel ortamda sizlerle buluşturan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek olmak üzere tüm ekibine saygı, sevgi ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.