Antalya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanlığı'nca hazırlanan Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen 'Erasmus+ Gençlik Hareketliliği' kapsamında 'Kültür Köprüsü 4' projesi ile gençler, Portekiz, Rusya, Romanya, Bosna Hersek ve Makedonya'daki sivil toplum kuruluşlarında bir ay çalışarak, gönüllü hizmeti sunuyor.

MASRAFLARI BÜYÜKŞEHİR ÜSTLENİYOR

17-30 yaş arası gençlerin kabul edildiği proje ile yol ve barınma masrafları Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Yabancı dil öğrenme imkanı bulan gönüllü gençlerin, yurt dışında bulundukları süre içerisinde yerel ulaşım giderleri de karşılanacak. Katılımcılara masrafları için de belirli bir miktarda para verilecek. Gençlerin aktif vatandaşlık, dayanışma ve hoşgörü duygularının gelişmesi, vizyonunun artması ve onların Avrupa Birliği'nin geleceğinin şekillenmesinde rol almaları hedefleniyor.

KÜLTÜRLERARASI DİYALOG SAĞLANIYOR

Dil yeterliliğiyle yurt dışının kapılarını aralayan gençler, proje ile yabancı dil seviyelerini daha da geliştirerek kültürlerarası diyaloglarını geliştiriyor. Gençler program sayesinde çalıştıkları sivil toplum kuruluşları aracılığıyla, farklı kültürleri tanıma fırsatı buldukları gibi Türk kültürünü de en iyi şekilde tanıtıyor. Gönüllü gençler çalıştıkları kurumlardan iş teklifi de alıyor.

Proje başvuruları Antalya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığına yapılıyor. Başvuruda bulunmak isteyen gençlerin İngilizce oluşturulacak Europass özgeçmiş (CV) örneği ile motivasyon mektuplarını 'mailto:[email protected]' adresine göndermeleri gerekiyor. Gönüllü hizmeti vermek isteyen gençler 0242 249 74 14 numaralı telefondan bilgi alabilecek.